Élet-Stílus

Ezeknek kell megfelelnünk, hogy a világ egyik legnagyobb légitársaságánál dolgozhassunk

A dubaji központú Emirates légitársaság a repülőgépeire keres alkalmazottakat Ausztráliában, amihez van pár egész meghökkentő kikötésük is.

A légiutas-kísérőknek bizonyos testi adottságokkal kell rendelkezniük:

  • Lábujjhegyen fel kell érniük legalább 212 centi magasra, de testmagasságuk sem lehet 160 centiméter alatt.
  • Nem lehet olyan helyen tetoválásuk, amit nem takar az uniformisuk.

A jelentkezéshez a nőknek egy olyan képet kell csatolni, amin teljesen ki vannak sminkelve, tiszta és összetűzött a hajuk, nem viselnek ékszert, illetve, hogy jó fényviszonyok között készüljön el a fotó. A felvételi meghallgatáson magassarkúban kell megjelenniük, szépen összetűzött hajjal és tiszta, manikűrözött körmökkel. Persze a smink is kötelező, ahogy a rúzs is, de a szájfény használata nem megengedett.

A férfiaknak frissen borotváltnak, rövid frizurájúnak (csak kevés hajrögzítőt használhatnak), és szintén tiszta manikűrözött körműnek kell lenniük.

A férfiaknak és a nőknek is kiöltözve kell megjelenni a felvételin – a nőknél a harisnya is kötelező, valamint, ha szoknyát vesznek fel, akkor egyhüvelyknyivel a térd alá kell érnie. A szemüveg és a színes kontaktlencse ugyancsak nem megengedett.

Az érdeklődés valószínűleg nem kicsi, már csak azért sem, mert az Emirates légiutas-kísérőinek jövedelme adómentes, és kedvezményes utazási engedmények is a részei, amik nemcsak az ott dolgozóra, hanem családtagokra, barátokra is érvényes – írta a Daily Mail.

Kiemelt kép: Getty Images/Sean Gallup

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik