Élet-Stílus

Amint elhagyta a kikötőt, drogos orgia színhelyévé vált a luxushajó

Egy hétig volt úton a Vision of Seas luxushajó, aminek fedélzetén reality-műsort forgatott a Channel 4, brit tévécsatorna. Alig hagyta el a hajó a kikötőt, az utasok egy része teljesen kivetkőzött magából, mintha a kamerák, a személyzet és a többi vendég nem is léteznének – írja a The Sun.

Az egyhetes utat az Anchored Cruise, particég szervezte, amihez a Royal Caribbean Cruises egyik hajóját bérelték ki. A Vision of Seas Barcelona kikötőjéből futott ki 1500 utassal, majd Cannes, Ibizia, és Palma de Mallorca érintése után tért vissza a katalán városba. A Channel 4 új, Shipmates című műsorának lényege, hogy a fedélzeten két ötfős, rivalizáló csapat old meg különböző feladatokat, a többi utas pedig pontozza őket.

„Néha nehéz volt megmondani, hogy egy sétahajón, vagy egy drogos orgián vagyok-e éppen” – fakadt ki egy neve elhallgatását kérő utas a leszállás után. Több társa is megerősítette, nem pont ilyen élményre számítottak, amikor a fedélzetre léptek.

A hajó tele volt kábítószerekkel, és prostituáltakkal. Az emberek alig valamiben, enyelegtek, mintha senki sem lett volna körülöttük. Nyíltan szívták a marihuánát, a kokaint, és éjjel-nappal folyt az alkohol. A fedélzeteken kiütött, öntudatlan emberek hevertek, egy eszméletlen férfit tolókocsival vittek a kabinjába, valaki a medencébe hányt, egy férfit pedig a rendőrök vittek le a hajóról a cannesi kikötőben.

A tévétársaság közleményben tudatta, a fedélzeten forgatott műsor készítőinek és szereplőinek semmi közük a botrányhoz, a többi utas viselkedéséért pedig nem tudnak felelősséget vállalni.

A hajót üzemeltető Royal Caribbean Cruises szintén közleményt adott ki, melyben azt írták, a járataik fedélzetén zéró tolerancia van érvényben az illegális kábítószerekkel szemben, a személyzet számára pedig mindennél fontosabb az utasok egészsége és biztonsága. Hozzátették: az ügy kapcsán mindenben együttműködnek a hatóságokkal.

Az Anchored Cruises egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik