Élet-Stílus

Egy dühös autós lekakilt egy másikat, miután vezetés közben összevesztek

A világ egyik legfurcsább közleményét tette közzé egy amerikai rendőrség.

Nagy figyelmet kapott a Pennsylvania állami rendőrség egy hétvégén nyilvánosságra hozott közleménye, amiben egy road rage incidensről számoltak be. A rövid, lényegre törő szövegben arról tájékoztatták a közvéleményt, hogy zaklatás vádjával néz szembe egy férfi. Mint írták:

A gyanúsított és az áldozat között vezetés közben kialakult dühroham (road rage) által kiváltott vita történt, ami ahhoz vezetett, hogy a gyanúsított lekakilta az áldozatot.

A rendőrség közölte, hogy az eset hol (a Pennsylvania államban található Heidelberg Townshipben) és mikor (előző héten, pénteken, nagyjából reggel háromnegyed 9-kor) történt, valamint elárulták a gyanúsított nevét (Henry George Weaver) és lakóhelyét (New Tripoli). Csak éppen azt nem, hogy ez az egész mégis hogyan is zajlott le.

A keménykedő tuningautós büntetése
Nagyon magabiztosan ment kötekedni, de elszámította magát.

A közleményt persze lehozta a helyi sajtó, és még a tévéhíradókba is bekerült. Az alábbi felvételen például azt lehet látni, ahogy a CBS Pittsburgh egyik híradósa próbálja röhögés nélkül felolvasni a hírt, nehezen elrejtve megrökönyödését.


A történet naná, hogy terjedni kezdett a közösségi oldalakon, ahol az embereket leginkább azok a részletek kezdték el izgatni, ami kimaradt a rendőrségi közleményből. Mégis miért, és hogyan is sikerült Weavernek szó szerint leszarnia áldozatát.

Mindenki szerencséjére a helyi sajtó rárepült a témára, és sikerült is interjút készíteniük a férfival, aki rövid így foglalta össze az eseményeket:

Rossz napom volt és csak még rosszabb lett.

Weaver az NBC10 televíziónak, valamint a lehighvalleylive.com híroldalnak elmondta: nem szándékosan kakilta le a másik sofőrt, közölve, hogy az egész ügyet betegségének köszönheti. A férfi ugyanis irritábilis bélszindrómától (IBS) szenved. Aminek egyik tünete a heves, visszatarthatatlan hasmenés.

„Ha felidegesítenek, akkor menni kell, nem tudom irányítani a bélmozgásom” – magyarázta Weaver. Aki akkor kezdett ideges lenni, amikor egy autós veszélyes manőverrel kanyarodott ki elé egy országúton. Az orvosához tartó 69 éves Weaver dühös lett, követni kezdte az autós, majd egy kereszteződésben megálltak, kiszálltak az autóból és vitatkozni kezdtek.

A két férfi egymás arcába mászott, de Weaver elmondása szerint nem volt semmilyen fizikai kontaktus, és nem verekedtek. Viszont az idegesség rossz hatással volt a férfi bélrendszerére, és képtelen volt visszatartani az ingert. „Nem volt semmilyen választási lehetőségem” – magyarázta a férfi, hozzátéve, hogy a másik autós igazából csak pont a legrosszabb helyen állt, és így nadrágja is kapott az anyagból.

Weaver próbálta elmagyarázni a másik férfinak, hogy mi történt, de ő inkább egy szót sem szólva elviharozott, és értesítette a rendőröket. Akik közölték, azt tervezik, hogy hétfőn zaklatás vádjával indítanak eljárást Weaver ellen, de ez egyelőre nem történt meg.

(A kiemelt kép illusztráció. Fotó:Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik