Élet-Stílus

Minden, amit tudni kell a cuckolding fantáziáról

Mi is pontosan ez a fajta szexuális fantázia? Nők és férfiak is gondolnak erre? Mi miatt alakult ki? Azoknál, akik nemcsak fantáziálnak erről, hogyan befolyásolhatja ez a párkapcsolatukat? Szexuálterapeuta szerzőnk bemutatja a cuckoldingot.

Vannak, akiket felizgat, ha arra gondolnak, hogy a szerelmük mással fekszik le, ha arról fantáziálnak, hogy nézik, ahogyan a szerelmüket másvalaki simogatja, csókolgatja. Ez a cuckolding fantázia, aminek több neve is van, de ez talán a legismertebb. Magyarul fordíthatjuk felszarvazós-megcsalós fantáziának, bár egyik kifejezés sem fedi le, hogy pontosan mit is takar a cuckolding. Világszerte egyre népszerűbb, legalábbis a pornóoldalak kínálata és a keresési szokások ezt mutatják.

Kicsit kukkolás, kicsit szadomazo

Pszichológiai szempontból a cuckolding tulajdonképpen hármasszex, az erotikus fantázia a szorongás oldása is lehet.

Nem a hétköznapi értelemben vett hármasra kell gondolni. A fantázia valójában arról szól, hogy a férfi végignézi, ahogy a feleségét kielégíti egy másik férfi, vagyis a cuckold a felszarvazott férjet jelenti a kifejezésben. Elképzelhető, hogy a férfi képtelen megbirkózni azzal a tudattal, hogy a felesége megcsalhatja, vagy már meg is csalta, és a fantáziájában oldja fel a szorongását. Bár igen ritka esetekben köthető tényleges félelem érzéséhez a szexualitás.

Szexológiai szempontból nézve egyfajta mazochizmus.

A szexuális fantáziában nem pusztán csak lefekszenek egymással a harmadik és a feleség, hanem vad, szenvedélyes, pornófilmekbe illő jelenetekre kell gondolni, amit a nő nagyon élvez, szinte jobban, mint a férjével, és a látvánnyal járó kínzó vágy az izgalom gyökere. Ez egy kicsit voyerizmus (kukkolás), egy kicsit szadomazo (a feleség a domináns, a férj a mazo), és egy kicsit hármasszex is. A szexuális fantázia a szadomazochistákkal ellentétben leginkább felnőttkorban jelentkezik, és nem a korai tizenéves korban.

A spermiumok biológiai működése is fontos

Biológiai szempontból nézve a megtermékenyítés növelésének esélye is motivációja lehet a cuckoldingnak.

Evolúciós szempontból nézve némileg ellentmondásos, hogyha egy férfit örömmel tölt el, ahogyan egy másik férfi megtermékenyíti a feleségét. Mégis, a cuckolding fantáziára egyedül a biológiai ösztönszféra lehet a magyarázat. A férfiak közt nemcsak a külső viselkedésben, hanem a férfi nemiszerv működésében is létezik egy versengés: a spermaverseny. Az egymással (több férfi spermájában) versengő spermiumok gyorsabban, aktívabban haladnak, azaz biztosabb a megtermékenyítés, ha versenyhelyzet van, ha képben van egy másik férfi. Ha végiggondoljuk, az évszázadok során, és talán még ma is, sok férfi alapvető félelme volt, hogy vajon övék-e a gyerek. Ma már a születésszabályozással, az apasági vizsgálattal, a női ciklus ismeretével és a naptármódszerrel a félelem igen csekély, de a biológia akkor is működik tovább. Az aktívabb spermiumok mellett a hűtlenség érzése, a megcsalt fél fájdalma is szerves része a szexuális fantáziának.

Társadalmi és kultúrális szempontok is közrejátszhatnak.

Társadalmi szempontból nézve ma is jelen van, hogy a menő üzletember mellé tökéletes nő társul, és ez természetesen a külső jegyekben mutatkozik meg. Ahogyan több erotikus novellában is olvasni – például az Ó történetében – , a gazdag, menő emberek világában egyfajta státuszszimbólum látványban, vagy akár testileg is megosztani a szinte kiegészítőként kezelt tökéletes nőket. Azok a férfiak, akik ilyen motivációval választanak maguknak feleséget, gondolhatják azt, hogy más pasik a gyönyörű és szexi feleségükre csorgatják a nyálukat.

A cuckolding fantázia népszerűsítésében biztos, hogy közrejátszik az internet és a pornó világa, de természetesen nem lehet mindent erre fogni. A különböző aspektusokat végignézve egyértelmű, hogy a férfiakra jellemző fantázia normálisnak nevezhető, így bárki, aki feltette már magának ezt a kérdést és aggódott, megnyugodhat. Azok, akik nemcsak fejben, hanem a való életben is meg szeretnék ezt élni, nagyjából pontosan arra számíthatnak, mint egy hármasszexnél: lehet jó, de nagyon rossz hatással is a kapcsolatra. A fantáziákban más a harmadik fél testmérete, nem szorongunk a saját testünkön, csak ábrándozgatunk, ami erőteljes érzelmeket szabadít fel. A valóságban ez csúnya válással is véget érhet, vagyis érdemes tudatosan hozzáállni a fantáziák megvalósításához: nem biztos, hogy meg kell élnünk minden fantáziánkat. Van, ami jó helyen van a fejünkben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik