Élet-Stílus

„Terhes” lett egy tintahaltól egy koreai nő

A tintahal igazán érdekes teremtmény. Elég csak arra gondolni, hogy három szívük van, tintát tudnak kilövellni magukból, némelyik még világít is a sötétben. A hímek ondótokot helyeznek el a nőstényeken, amikből több száz bébi tintahal lesz, ha már a nőstény készen áll rá.

Most azonban nem egy nőstényen helyezte el az egyik egyed – írtaa LADBible.

Történt ugyanis, hogy egy 63 éves koreai nő éppen vacsorázott, amikor azt érezte, hogy valami furcsa történik a szájában. Nyers tintahalat fogyasztott, de aztán éles fájdalmat érzett, ezért kiköpte a falatot. A fájdalom azonban nem maradt abba, mintha bogarak csípnék a száját belülről, ezért fel is keresett egy orvost, aki megállapította, hogy a nyelve és az ínye tintahal spermával lett megtermékenyítve.

„12 kicsi, fehér, orsóformájú és bogárszerű” ondótokot talált a doktor a nő szájában,

a tintahal ugyanis a nyelvét akarta megtermékenyíteni.

Az esetről egy tanulmányt is írtak a Journal of Parasitol című szaklapba, amelyben felhívják arra is a figyelmet, hogy a nyálkahártyánk is károsodhat hasonló esetben. Mint kiderült, a tintahal belső szerveit nem távolították el, csak pár másodpercre forrázták le, mielőtt a koreai nő bekapta. Mindenesetre úgy tűnik, teljesen felépült a nem várt szexuális aktusból. Már a nő, nem a fejlábú.

A megevett tintahal egyébként atlanti hosszúszárnyú kalmár volt, a neve azonban félrevezető, mert igazából a Csendes-óceán északi részén él, arról híresek, hogy akár 30 métert is tudnak repülni a víz felett.

Kiemelt kép: Wikipedia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik