Élet-Stílus

Bori azt kérte születésnapjára, hogy árva kutyáknak segíthessen

Bori azt kérte születésnapjára, hogy árva kutyáknak segíthessen

Bori nemrég ünnepelte hatodik szülinapját, azonban nem pont úgy, mint más korabeli kislányok. Ugyanis ő azt kérte barátaitól és szeretteitől, hogy ajándékok helyett inkább támogassák a rászoruló kutyákat.

Az ötletet szülei is támogatták, így 100 ezer forint gyűlt össze, ezt pedig ő maga vitt el a Vigyél Haza Alapítványnak, ami tíz éve dolgozik az Illatos úti, árva és sérült kutyák gyógyításáért és gazdához juttatásáért. Borival egy budai kutyafuttatóban találkoztunk, ahol elmondta, már kiskora óta nagyon szereti a kutyákat. Neki még ugyan nincs házikedvence, de természetesen nagyon szeretne egyet.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Nagyon sokféle kutya tetszik neki, de leginkább egy göndör vagy tarka állatnak örülne. Amikor az alapítványnál járt az adományt átadni, több kutyával is megismerkedett, azt mondta,

az a három kis göndör nagyon tetszett, mert ők ilyen félősök voltak. Ott volt még egy ugrálós kutya is, meg egy olyan, akinek mindig viszketett a nyaka. Meg volt egy nyalogatós, aki mikor odatettem a kezem a kerítéshez rögtön nyalogatott.

Viszont arra nem gondolt, hogy valamelyik kutyát esetleg hazavigye, hiszen ahogy Bori fogalmazott:

hát nekem mindegyik nagyon tetszett, nem tudnék dönteni.

A kislány elmondta, anyukája mesélt neki egy kisfiúról, aki ezt kérte, és mivel ő is nagyon szereti a kutyákat, megtetszett neki az ötlet. A szülinap előtt pedig mindenkinek szóltak, hogy így készüljenek.

Bori még sosem járt korábban ilyen alapítványnál, de azt mondta, máskor is nagyon szívesen menne. A következő szülinapjára is nagy tervei vannak, jövőre beteg gyerekeknek szeretne segíteni. Ez pedig nem minden, Bori az ez után következő évre is gondolt már:

a nyolcadik szülinapjára azt kéri majd, hogy a szegény embereknek segítsen.

Azt egyelőre nem tudja, mi szeretne lenni, ha nagy lesz, de azt elmondta, akkor is újra szeretne majd hasonló dolgokat tenni.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Az óvodában az óvónénik örültek, mikor meghallották, milyen rendhagyó módon ünnepelte a születésnapját. Bori azt is elárulta, hogy tart a macskáktól, azt mondja, anyukájától örökölte.

Ahogy megszülettem, döntöttem, hogy én kutyusokat fogok akarni

– jelentette ki büszkén.

Ha Bori éppen nem az oviban van, akkor elmondása szerint általában rajzolni szokott. De láthatóan jól ismeri a kutyákat, hiszen amikor egy agár futott felé, rögtön megjegyezte, hogy ezek a világ leggyorsabb kutyái.

A kislány a Vigyél Haza Alapítványtól egy oklevelet is kapott, amit az író, Pásztohy Panka készített neki. A legfiatalabb önkéntest ráadásként egy dedikált mesekönyvvel is megajándékozták nem mindennapi tettéért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik