Élet-Stílus

Saját vakvezető kutyája van a látássérült tacskónak, méghozzá egy pitbull

Milliók szívét olvasztja el két virginiai kutya, O.J., a tacskó, és Blue Dozer (vagy rövidebben csak Dozer), a pitbull története. O.J. vak, ezért mindig mindenhová követi Dozert, aki legfontosabb kötelességének tartja, hogy hogy vigyázzon rá – írja a CBS.

A tacskó szemével (vagy fejével) korábban sem lehetett minden rendben, a látását ugyanis azért veszítette el, mert folyton nekirohant dolgoknak. Dozerrel azelőtt is jó barátok voltak, O.J. megvakulása óta azonban szó szerint elválaszthatatlanok. Csakhogy sokáig úgy tűnt, hogy hatalmas probléma lehet még ebből a ragaszkodásból.

Amikor a két kutya korábbi gazdája hajléktalan lett, nehéz szívvel egy menhelyre bízta kedvenceit. Bár tudta, hogy nem lesz egyszerű, a gondozók lelkére kötötte, hogy csak együtt adják örökbe a két kutyát.

Májusban úgy tűnt, megvan a tökéletes gazdi, aki a tacskót és a pitbullt is befogadja. A menhely gondozói aztán néhány nappal később megtudták, hogy az örökbefogadó szinte azonnal leadta szegény O.J.-t egy másik menhelyen, és csak Dozert tartotta magánál. A gondozók először a tacskót vitték vissza magukhoz, majd az új gazdit is meggyőzték, hogy vigye vissza Dozert a barátjához.

A két kutyus hányattatása pénteken ért véget. Egy richmondi család vállalta, hogy mindkettőjüket befogadja. Reméljük, az új gazdik ezúttal tényleg komolyan gondolták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik