Élet-Stílus

Harmincmilliót játszott el az interneten apja bankkártyájáról egy tizenhárom éves fiú

sportfogadás (sportfogadás)
sportfogadás (sportfogadás)
A fiú a függősége csúcsán minden héten több ezer sportfogadást tett.

A szerencsejáték-függőség világszerte komoly problémát okoz, de az jórészt a felnőtteket érinti. Vannak persze kivételek is – így egy mindössze tizenhárom éves lancashire-i fiú, aki egy Wembley-ben látott futballmeccs során figyelt fel a stadionban lógó sportfogadó oldal reklámjára.

Rövidesen sikerült lecsapnia az apja pénztárcájára, majd a lefotózott bankkártyáján lévő adatokkal pillanatok alatt regisztrálnia több sportfogadó oldalra is, majd egyre nagyobb tétekben, egyre több mérkőzésre, illetve lóversenyre kezdett fogadni.

A Daily Mail cikkéből nem derül ki túl sok részlet, az azonban biztosra vehető, hogy a néha háromezer fontos (1,1 millió forint) tétek mellett sokszor nyernie is sikerült, hiszen a fiú függősége csúcsán heti több ezerszer játszott.

“Nem hittem volna, hogy a szerencsejáték épp olyan függőséget okozhat, mint a dohányzás, az ivás, vagy épp a drogok. Jó bulinak tűnt, és azt hittem, hogy még pénzem is lehet belőle. Túl egyszerű volt. Csak be kellett írnom apám nevét, címét, születési dátumát és a kártyaadatokat, majd megerősíteni, hogy elmúltam már tizennyolc – tényleg csak pár másodpercig tartott a regisztráció, és kezdhettem játszani.”

– mesélte a ma már pszichoterapeutához járó, a családi kasszát harmincmillió forintnyi fonttal megrövidítő fiú.

A tizenhárom éves srác története nem egyedi: a legfrissebb brit adatok szerint már huszonötezer, 11-16 éves fiatal szerencsejátékfüggő, a brit kormánynak pedig haladéktalanul lépéseket kell tennie az elmúlt három évben harmadával nőtt számok csökkentése érdekében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik