Élet-Stílus

Rejtély, hogy miért halt meg Alejandro, a repülőn szállított kutya

A nyolcéves pomerániai spicc a kutyáknak fenntartott, fűtött raktérrészben utazott.

Alejandro gazdáival együtt utazott Phoenixből Newarkba, és szakszerűen egy, a repülőkön való szállításra használt kennelben helyezték el.

A gép a teljes Egyesült Államokat átszelő, háromezer kilométeres úton egyszer, Detroitban állt meg, akkor pedig még láthatóan minden rendben volt vele. A kutya Newarkban azonban már nem élt, a ketrecében pedig a teste mellett hányásnyomokat találtak. – derül ki a Delta Airlines közleményéből.

Egykori gazdái ennyivel persze nem elégedtek meg: tudni szeretnék, hogy mi okozta a kedvencük halálát. A Delta vizsgálatokat indított az ügyben, hiszen hasonló esetek az egyébként fűtött raktérben nem történhetnek meg.

Az amerikai légitársaságok gépein a 2017-es évben egyébként 506994 állat utazott, közülük pedig huszonnégyen nem élték túl az utat.

Hasonló haláleset legutóbb márciusban kavart port a tengerentúlon: a United Airlines egyik járatát a légiutaskísérő felkérte az utazót, hogy helyezze a kezében tartott hordozót az ülések feletti raktérbe. A kutya nem élte túl a repülést, a légitársaság azonban azt állította, az utaskísérő nem tudta, hogy a hordozóban állat van, ettől függetlenül a jövőben élénk színű szalagokkal látják el a kutyát szállító utasok csomagjait, elkerülendő a hasonló eseteket.

Az ABC nyomán

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik