Élet-Stílus

Lenyomná a kisbabáját egy medence aljára?

Felnőtt emberek medencébe dobják apró, sokszor csak néhány hónapos gyermekeiket, majd mintha ez még nem lenne elég, lenyomják őket a víz mélyére. Elsőre hideglelős képsorok, ám vannak, akik szerint így adnak másodszor is életet a gyerekeiknek.

A megosztó módszer hívei és ellenzői között kibékíthetetlen ellentét feszül. Előbbiek szerint, ez az egyetlen biztos módja annak, hogy megtanítsák a gyerekeket nem vízbe fulladni. Utóbbiak szerint, barbárság, ráadásul veszélyes is – írja videójában a Vocativ.

Egy svájci médium tett közzé néhány napja egy 1973-as felvételt, hogy újra vitát generáljon egy kétségtelenül fontos témában. A videón az látszik, ahogy a medencébe dobott, vagy víz alá nyomott gyerekek megtanulják, hogyan jussanak a felszínre, és ott a hátukra forduljanak. Minderre azért van szükség, hogy ha véletlenül esnének vízbe, a szüleiknek legyen elég idejük kihúzni őket.

A módszer hívei azt mondják, a gyermekfulladásos esetek a legtöbbször pillanatok alatt történnek, elég, ha a szülők csak fél percre tévesztik szem elől a gyereket. Ha a kicsik tudják, mit kell ilyenkor tenniük, nem történik tragédia.

A másik oldal viszont úgy gondolja, a módszer veszélyes. Az Amerikai Gyermekgyógyászok Akadémiájának álláspontja szerint, az efféle tanfolyamok semmiképp sem ajánlottak egyéves kor alatt, mert a babák, akkor még nem tudják elég hosszú ideig visszatartani a lélegzetüket.

https://www.facebook.com/Vocativ/videos/2002258336453058/

Ajánlott videó

Olvasói sztorik