Élet-Stílus

Eszement indokkal tiltották meg egy 3 éves kislánynak, hogy a kedvenc ruhájában menjen óvodába

Elképedt egy kanadai házaspár, amikor hároméves kislányuk egyik óvodapedagógusa közölte velük, hogy nem vihetik többé az intézménybe a gyereküket az egyik ruhájában, mert az túl kihívó – írja a CBC.

A kis Lola Stonehouse egy bokáig érő napozóruhácskát viselt, mivel szülővárosában, Winnipegben 30 fok környékéig melegedett az idő. A ruha spagettipántos, ez nem tetszett a pedagógusnak, ezért figyelmeztetést küldött a szülőknek. Azt írta, a szabályzat szerint, egy ruhán minimum 5 centi szélesnek kell lennie egy pántnak, ezért Lola csak úgy hordhatja az óvodában a napozóruháját, ha alávesz egy pólót, vagy inget.

A szülők dühösek. Nem értik, hogy lehet egy hároméves kislány ruhája kihívó. Azt mondják, a pólóval együtt már túl meleg lenne a ruha, ráadásul nem tudják, hogyan magyarázzák meg a lányuknak, miért nem veheti fel többé az egyik kedvenc ruhadarabját.

Nem fogja érteni, azt hiszi majd, hogy valami rosszat csinált, pedig nem így van. Másrészt kérdései merülnek majd fel a testével kapcsolatban, amihez még túl fiatal

– mondja Sadie-Avalon Stonehouse, Lola anyja.

A CBC megkereste az óvoda vezetőségét, de nem reagáltak a kérdéseikre. Az iskolakörzet igazgatója viszont azt nyilatkozta, hogy bár előfordul, hogy az óvodákra papíron ugyanazok az öltözködési szabályok vonatkoznak, mint az igazgatásilag hozzájuk tartozó általános iskolákra, ám konkrétan abban az óvodában, ahová Lola jár, pont semmilyen öltözködési szabályozás sincs érvényben.

A szülők úgy érzik, egyelőre nem tehetnek mást, engednek az óvodai pedagógus akaratának, és Lolára csak otthon adják rá a napozóruhát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik