Élet-Stílus

Többszörös orvosi hiba miatt halt meg a csodababa

Nem sokkal bíztatták a 31 éves Melissa Meadet, amikor férjével, a 34 éves Paullal gyermeket szerettek volna. A brit nőnek korábban daganatok voltak a petefészkein, ami miatt az egyiket el kellett távolítani. Nyolc évnyi próbálkozás után mégis megtörtént a csoda: Melissa állapotos lett.

A házaspár kisfia, William 2013. november 27-én született, 3486 grammal, teljesen egészségesen. Minden nagyszerűen alakult, egészen addig, amíg a kisfiú a következő év szeptemberében elkezdte a bölcsődét.

„Szinte rögtön skarlátos, és mandulagyulladásos lett. Az orvos azt mondta, ez természetes, hiszen először ment közösségbe” – idézte a fel a történteket Melissa a Mirrornak.

A kisfiú antibiotikumot kapott, és hamarosan meg is gyógyult. Nem sokkal később azonban csúnyán köhögni kezdett. Az anyja újra elvitte Williamet az orvoshoz, aki azt mondta valamilyen vírusfertőzés lehet szó, semmi szükség újabb antibiotikumos kezelésre, a gyerek majd egyszerűen kiheveri.

De a köhögés csak nem akart elmúlni, aztán a kisfiú novemberben hányni kezdett az étkezések után. Melissa ekkor úgy döntött, egy másik orvoshoz is elviszi a kisfiát. A szakvélemény ugyanaz volt: vírusfertőzés, gyógyszerre nincs szükség. William csak egy inhalátort kapott, ami segített kitisztítani a légútjait.

Az inhalátor nem ért semmit, a kisfiú pedig egyre gyakrabban hányt. Az akkor már a végletekig kétségbeesett anya egy harmadik orvoshoz is elvitte a gyereket, de az is csak azt mondta, nem kell aggódni, semmi komoly, csak egy kis vírus, a hányást pedig reflux okozhatja.

December 12-én 40 fokos lázzal küldték haza a kisfiút a bölcsődéből. A lázcsillapító nem használt, Melissa ezért a sürgősségire rohant a kisfiával. Megint ugyanazt mondták: semmi komoly, csak egy kis vírus, aztán hazaküldték őket. Másnap reggelre William holtsápadt lett, és alig akarta elengedni az anyját. A nő tárcsázta a segélyhívót, de ismét csak nyugtatgatták.

Aznap este, amikor lefektettem, és a kis karja alá tettem a kedvenc plüss szarvasát, azt mondtam neki: jó éjszakát szívecském, nagyon szeretlek. Akkor beszélhettem utoljára a fiamhoz.

Melissa az éjszaka folyamán többször is ránézett Williamre, aki mélyen aludt. Másnap reggel 8 órakor azonban hiába próbálta ébresztgetni. A kisfiú arca még meleg volt, de már nem lélegzett. A pánikba esett szülők mentőért telefonáltak, és az operátor instrukció alapján próbálták újraéleszteni a gyereket, de hiába. Bár a mentő kevesebb mint hat perc alatt kiért, William már halott volt.

„Paullal másnap lett volna az esküvőnk, ehelyett a végtelen gyász jutott nekünk. Órákon át öleltük egymást, és megállíthatatlanul zokogtunk.”

Néhány nappal később a halottkém hívta a házaspárt, és közölte velük, hogy vizsgálatot indít a kisfiuk halála miatt. Közölte, hogy William azért halt meg, mert egy kezeletlen tüdőgyulladás miatt vérmérgezést kapott. Ha tüdőgyulladást baktérium okozta, amit antibiotikummal kellett volna kezelni.

Melissa azt mondja, őt és a férjét is összetörte a fiuk halála. A nő egy éven át küzdött súlyos szorongással, nem tudott rendesen enni, sem aludni. Utána olvasott a vérmérgezésnek, és megdöbbent, amikor megtudta, hogy bár kezelhető, az a harmadik leggyakoribb halálok Nagy Britanniában. Melissa és Paul azóta önkéntesként dolgoznak egy vérmérgezés ellen küzdő alapítványnál.

A házaspár nehezen dolgozta fel a tragédiát. Úgy döntöttek, hogy többé nem próbálkoznak aktívan a gyermekvállalással, a természetre bízzák magukat. Lelkifurdalást okozott nekik még a gondolata is annak, hogy esetleg megpróbálnák betölteni halott kisfiuk helyét. Aztán 2016. februárjában újra megtörtént velük a csoda: kiderült, hogy Melissa ismét várandós.

A házaspár második kisfia, Arthur 2016 szeptemberében született. Az anyag végigszorongta a terhességét, nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy mi lesz, ha újra elveszíti a gyermekét. Aztán amikor először foghatta karjába a kisfiát, minden megváltozott.

Arthur mentette meg az életünket. Reményt adott nekünk, és annak a lehetőségét, hogy újra szeressünk és mosolyogjunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik