Élet-Stílus

Megbüntetik az autós étteremben fagyizó medvét

Komoly büntetésre számíthat az a kanadai vadaspark, melynek üzemeltetői egy vicces videóval próbáltak egy kis hírverést szerezni maguknak januárban. Beültették egy furgon hátsó ülésére Berkleyt, a fiatal kodiak-medvét, és elvitték fagyizni. Csakhogy, a hatóságok szerint, ezzel fontos szabályokat sértettek meg – írja egy helyi lap.

A videót, amit azóta töröltek az albertai Discovery Wildlife Park Facebook-oldaláról, látták a vadvédelmi hatóság munkatársai is, és ha már így történt, megvizsgálták a magánállatkert engedélyeit is. Kiderült: a medvebocsot nem lett volna szabad kivinni a park területéről anélkül, hogy erről előre értesítették volna a hatóságot.

A parkot vezető Doug Bos és Debbie Rowland bocsánatot kértek a szabálysértésért, de kijelentették, senki egy pillanatra sem volt veszélyben Berkley miatt, a fagyizós túra alatt. A hatóság felfüggesztette a park működési engedélyét, amíg szakembereik megvizsgálják, mennyire biztonságos a létesítmény. Az ügy bírósági tárgyalása május végén lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik