A következő élő közvetítés része Izrael nyerte az Eurovíziót

Ezt gondolják a magyar eurovíziós dalról külföldön

A hazánkat képviselő metál banda, az AWS a csütörtök esti második elődöntőben áll majd színpadra. Magyarország idén is nagyot vállalt az Eurovízió színpadán ritkának számító műfajjal. Ahogy ByeAlex évében, úgy most is megoszlanak a hazai vélemények a csapatról, de ha olyan eredményt érnek el, mint a Kedvesem (2003-ban a 10. helyen végzett) már elégedettek lehetünk.

A fogadóirodák szerint egyelőre nem állunk túl fényesen, a 19. helyre sorolják Magyarországot. Már az is nagy lépés lenne, ha sikerülne átcsusszannunk a szombati döntőbe, de persze az esélylatolgatásokat soha nem kell készpénznek venni. Két hónapja ugyanis még a top30-ba se kerültünk be, aztán az idő előrehaladtával az AWS is egyre jobb helyre verekedte fel magát.

A Viszlát nyár hivatalos videója alatt elég sok a támogató komment. Ausztriában, Azerbajdzsánban, Svédországban, Romániában, Szerbiában és Spanyolországban is vannak rajongói a dalnak. És nem is feltétlenül csak a metál műfaj kedvelői szeretik a magyar versenydalt.

  • Nem szeretem a metált, de ezt imádom.
  • Első alaklom, hogy nézni fogom az Eurovíziót, csak azért, hogy szavazhassak a bandára.
  • 12 pont Örményországtól
  • Tiszteletem Magyarország, hogy ezt a dalt küldtétek az Eurovízióra. Élvezhetőbbé tettétek ezt a versenyt, nemcsak a poprajongóknak, de azoknak az embereknek is, akik olyan fajta zenét szeretnek, ami itt ritkának számít.
  • Nagyon-nagyon tetszik. Wow. Messze ez a kedvenc dalom a mezőnyből.
  • Három dolgot akarok mondani: 1) Ez a dal egy mestermű elképesztő üzenettel, csak sajnos sokan nem értik. 2) Az élő verzió még jobb, ami jó dolog, hiszen az Eurovízió egy élő show. 3) Üdvözlet és sok szerencsét kívánok Romániából.
  • A győztes. Találkozunk 2019-ben Budapest.

A videó egyébként közel 600 ezer megtekintésnél jár, ami nem túl erős, de nem is a legrosszabb. Az biztos, hogy jelenleg az izraeli Netta a nagy esélyesek között van: az ő hivatalos videoklipje vezeti a sort 20 millió megtekintéssel.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik