Élet-Stílus

Tavaszi kikapcsolódás Szegeden (X)

A tavasz és a kellemes időjárás beköszöntével számos lehetőségünk akad egy kellemes időtöltésre a napfény városában, Szegeden. Különböző programok közül válogathatunk, melyek között biztosan mindenki megtalálja a számára legtesthezállóbbat.


A májusi hosszúhétvége is kiváló alkalom egy kis szegedi kikapcsolódásra, ha szálláslehetőségek után érdeklődne ajánljuk szíves figyelmébe kiemelt tavaszi csomagajánlatainkat.

A belvárostól mintegy 2,5 km-re elhelyezkedő Szegedi Vadaspark akár egész napos programot nyújt a látogatóknak, kiváló családi program kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az állatkert 44 hektáros erdős környezetben található, amely 1989 óta fogadja az érdeklődőket.A Vadaspark a ritka és veszélyeztetett állatfajok természetes körülmények között történő tartását tekinti egyik kiemelt feladatának. Ennek következtében olyan különlegességek is megtalálhatóak itt, mint a dél-amerikai karmosmajmok, a hópárducok vagy a sörényes hangyászok. Az év szinte minden napján látogatható gyűjtemény zoopedagógiai foglalkozásokkal, látványetetésekkel, sőt alkalmanként éjszakai túrákkal is kedveskedik vendégeinek. Nem utolsósorban pedig találkozhatunk a Vadaspark sztárjával, a nemrég született fehér oroszlánkölyökkel, Amalival.

A természet szerelmeseinek szintén kiváló programot nyújt a Füvészkert. Különlegessége a több mint 80 éve a gyűjteménybe került indiai lótusz, amely a füvészkerti kút artézi vizével feltöltött tóban megtalálta életfeltételeit, Közép- Európa legnagyobb szabadföldi állományát alkotja.

A Maros egykori kanyarulatából egy több mint 4 km hosszúságú, 10-15 m széles holtág keletkezett. Zöld folyosóként húzódik Újszeged szívében, ahol tekintélyes méretű örökzöldek, nádassal tarkított part, virágok, csend és nyugalom fogadja a látogatót. Igazi zöld oázis a Holt Maros, tökéletes helyszín kikapcsolódásra, relaxációra és egy kellemes sétára.

A látogatónak lehetősége van részt venni szervezett városnéző sétákon, ám  ha inkább maga szeretné felfedezni a várost, magába szívni a szegedi életérzést és eltévedni a szűk kis utcácskákban az alábbi helyszíneket ajánljuk megtekintésre: az Újszegedi Ligetet a maga nyugalmával; kiváló útvonal az újszegedi töltés a Tisza mellett, avagy a Huszár Mátyás rakpart-mentén, amely az Árvízi Emlékműtől elvezet bennünket egészen a Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeumig; belvárosi kalandozásaink során pedig kihagyhatatlan a Széchenyi tér a Városházával, majd a város sétálóutcáján, a Kárász utcán át a Dóm tér.

A Dóm térre tévedve, a Fogadalmi templommal szemben található a város egyik jellegzetessége, a Zenélő óra, amely minden nap kétszer, 12:15 és 17:45 órakor megjeleníti az iskolaévet záró ballagást. Ekkor az óralap előtt az egyetemi vezetők és a ballagó diákok alakjai járnak körbe. Az óra emellett minden egész órakor a „Szeged hírös város” nóta dallamát játssza szignálként.

Ha pedig madártávlatból szeretné szemlélni a várost, ezt megteheti minden hónap első szombatján 10 és 16 óra között, ugyanis ebben az időpontban a Szent István téri víztorony kinyitja a kapuit a látogatók előtt, amikor is előzetes regisztráció nélkül szabadon megtekinthető Szeged „Öreg Hölgye”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik