Élet-Stílus

Kétszer is gyorshajtáson kapott a traffipax egy vadkacsát

A sebességkorlátozásra fittyet hányó vadkacsát, vagy vadkacsákat buktatott le egy traffipax a svájci Bernben. A helyi rendőrök nem tudják, hogy egy, vagy két szabályszegővel van-e dolguk, de ez nem is számít igazán, hiszen ezúttal eltekintenek a bírságolástól – írja a DW.

A traffipax először múlt hét elején fotózott le egy alacsonyan repülő, hím szárnyast, ami 52 km/h sebességgel haladt egy olyan zónában, ahol 30 a megengedett legnagyobb sebesség. Aztán három nap múlva újabb fotó készült egy ugyanott, ugyanannyival repesztő madárról.

Pénteki közleményében a rendőrség beismerte, fogalmuk sincs róla, hogy egy sorozat-gyorshajtóról, vagy két különböző szabálysértőről van-e szó. A kacsa, vagy kacsák mindenesetre komoly büntetést úsztak meg. Akik 52 km/h sebességgel haladnak egy harmincas zónában, minimum egy hónapra elbúcsúzhatnak a jogosítványuktól, és komoly pénzbüntetést fizetnek.

Svájcban a közlekedési bírság mértéke a szabályszegő vagyonának nagyságához igazodik, vagyis a gazdagabbak többet fizetnek ugyanazért a kihágásért. Az eddigi rekorder az a sofőr, akit 2010-ben kb. 74 millió forintnak megfelelő összegre büntettek, miután 137 km/h-val hajtott egy 80-as útszakaszon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik