Élet-Stílus

Sírva kérdezte meg Ferenc pápát a fiú, hogy ateista apja a mennyben van-e

Egy Emanuele nevű fiú is tett fel egy kérdést vasárnap Rómában Ferenc pápának, a mikrofont a kezében tartva azonban lefagyott, és nem tudta feltenni a kérdését, elkezdett sírni.

A pápa erre odahívta magához a fiút, és megkérte, hogy súgja a fülébe azt, ami iránt érdeklődni szeretett volna. Ferenc megölelte a fiút, kicsit beszélgettek, majd visszaengedte Emanuele-t a székéhez.

A pápa ezután – a fiú beleegyezésével – elmondta, hogy miről diskuráltak. Emanuele apukája nemrégiben meghalt, ateista volt, de jó ember  és mind a négy gyerekét megkeresztelte. Aztán megkérdezte:

Apa a mennyben van?

Ferenc először arról beszélt, hogy a fiú örökölte apja erejét, és hogy biztos jó ember lehetett, ha a fiának volt bátorsága sírnia mindenki előtt.

Ennek az ez embernek nem adatott meg a hit ajándéka, de megkeresztelte a gyerekeit. Jó szíve volt.

A pápa szerint Isten dönti el, ki mehet a mennybe és Istennek „apai szíve” van. Majd megkérdezte a gyerekeket, „szerintetek Isten elhagyna egy olyan apát, mint Emanuele-é, aki egy jó ember volt?”

A gyerekek kórusban azt válaszolták, hogy „nem”.

Látod Emanuele, itt a válasz. Isten biztos büszke az apukádra, mert egy hívőnek könnyebb megkereszteltetni a gyerekeit, mint egy olyannak, aki nem az. Ez biztosan nagyon tetszett Istennek.

Kiemelt kép: YouTube

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik