Élet-Stílus

A szép emberek inkább gondolják, hogy az élet igazságos

Egy nemrégiben publikált tanulmány szerint, a szép emberek közül gyakrabban gondolják úgy, hogy igazságos és tisztességes hely a világ. A Nevadai Egyetem felmérésében egyetemistákat kérdeztek meg, és a vonzóbbak nagyobb arányban értettek egyet azzal a két kijelentéssel, miszerint:

  • Úgy érzem, hogy az emberek azt kapják, amit megérdemelnek.
  • Úgy érzem, hogy a szerencsétlenül járt emberek, saját maguknak köszönhetik a helyzetüket.

A Vice három szép embert kérdezett meg, hogy ők is úgy gondolják-e, ahogy arra a tanulmány jutott. Valamelyikőjük kerek perec, valamelyikőjük hosszabban, de mindannyian azt mondták, hogy az élet általánosságban nem mondható igazságosnak.

Ez azt sem jelenti azt, hogy ugyanolyan lehetőségeik lennének az életben mindenkinek. A 21 éves Gina például akkor valószínűleg nem modellkedésből élne meg. Bár a barátja is néha azt kívánja, hogy bárcsak egy dögös csaj lehetne, és Gina egy helyen akciósan kap kávét és ennivalót a boltostól, de néha ő is azt szeretné, hogy bárcsak olyan orra, teste lenne, mint annak, aki éppen elgyalogolt mellette. A szép emberek sem feltétlenül gondolják magukat szépnek,

a szépség a szemlélő szemében lakozik

– mondta. Ráadásul sokszor meg kell küzdeniük azzal is, hogy gonoszul néznek rájuk attraktivitásuk miatt.

Azt hiszem, páran már azelőtt megítélnek, hogy megismernének

– hangzott el a 22 éves Bushy hasonló véleménye, aki szerint sokan butának tekintik azt, akinek szép az arca.

A harmadik megkérdezett 21 éves Maddie sem mondja azt, hogy az élet feltétlen igazságos lenne, de vele az, és azt is tudja, hogy a vonzósága kiváltságokat vonz maga után.

Kiemelt kép: illusztráció, Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik