Élet-Stílus

Azonnal dobja ki a naptejét, ha ezeket a jeleket tapasztalja!

Ma még a felhőkről és az esőről szól az időjárás, ám lehet hinni a meteorológiának, szerdától napos, nyárias időnk lesz. Mielőtt azonban ész nélkül lengébe öltöznénk, nem árt gondolni a napvédelemre.

Tavalyról biztosan maradt még valami, azt vajon használhatjuk? Nem biztos, a legtöbb márkának ugyanis van lejárati ideje – írja a The Sun.

Ha a flakonon, tubuson nem találjuk a dátumot, akkor valószínűleg azon a dobozon volt, amit aznap dobtunk ki, amikor megvettük a fényvédőt.

Az ökölszabály szerint, egy naptej szavatossági ideje 12 hónap, vagyis ha nem tavalyról, hanem tavalyelőttről, vagy még korábbról van az a maradék, akkor dobjuk ki, és vegyünk újat. Ha nem vagyunk már biztosak benne, mikor vettük a naptejet, az alábbi jelekre figyeljünk.

Ha a naptejnek fura illata van, szinte biztosan romlott. Ugyanez igaz, ha az állaga, a textúrája nem egységes, hanem elkezdett alkotóelemeire bomlani. Romlott naptejet soha ne kenjünk magunkra, mert nem csak felesleges, hiszen nem védi meg a bőrt a káros sugaraktól, de még irritációt, viszketést is okozhat.

A naptej tartósságáért egyébként sokat tehetünk, ha rendesen elcsomagoljuk. Ha a strandon, vagy az autóban direkt napsugárzásnak kitéve hagyjuk a flakont, vagy tubust, akkor sokkal hamarabb megromlik a tartalmuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik