Élet-Stílus

„A pasim csak maszturbálással élvez el, velem nem”

A szexualitás jóval tovább mutat annál, minthogy a számunkra tetsző emberrel összejövünk és lefekszünk. Valamiért kiválasztjuk, valamiért gondjaink vannak, valamiért nem úgy tudjuk megélni a szexualitást, ahogyan szeretnénk, ahogy vágyunk rá. Mit is lehet tenni? Olvasói levelünk erről szól, válaszként röviden annyit el lehet mondani, hogy a legkétségbeejtőbb helyzetből is van kiút. Ha gondod van a saját vagy a pasid magömlésével, ha nem tudod, hogyan kezeld, hogy számodra valami nem jó az ágyban, ha fájdalmat élsz meg szex közben, írd meg a timea.sereg@24.hu email címre!

Az imént olvastam egy cikkét a 24.hu-n mely arról szólt, hogy a nők nem mindig élveznek el szex közben. Az én esetemben ez fordítva igaz. A párommal igen sokat szeretkezünk, de ő még sosem élvezett el. Ha maszturbál, egyedül, akkor sikerül, bár ritkán csinálja. Őt is nagyon bántja a dolog, és bevallása szerint szex közben nem gondol rá, nem koncentrál nagyon arra, hogy elmenjen, és arra se, hogy ne. Egyszerűen csak valamiért nem megy. Hallott már ilyenről? Van megoldás, vagy csak várjuk a csodát? 20 éves nő vagyok, a párom 22 éves férfi.

Az olvasói levelet Judit nevű olvasónk küldte, igen ritka témát érint, a férfiak orgazmuszavarának egyik fajtáját. Az sem jó, ha korábban érkezik a magömlés a vártnál, mondhatni magától, és az sem jó, ha nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem történik meg.

Mit lehet tenni?

A leggyakoribb férfi szexuális zavar a korai magömlés, a legritkább pedig az ejakuláció retarda, azaz a kései magömlés. Utóbbi jele, hogy merevedés van, de aktus közbeni magömlés egyáltalán nincs, vagy csak nagyon nehezen van. Ez mind a két félnek rossz, a férfi küzd önmagával amiatt, hogy nem tudja befejezni a szerelmeskedést.

A kései magömlés hátterében a a teljesítmény áll, a fiú annyira szeretni teljesíteni, hogy egyszerűen leblokkol.

Tulajdonképpen a tudatalattija kontrollálja a pénisz működését, a kérdés az, vajon miért blokkolja: lehetséges, hogy fél attól, teherbe ejti a lányt, az is lehet, hogy későn veszítette el a szüzességét, vagy olyasvalaki volt az első nő az életében, aki jóval idősebb volt nála. Ha egy fiú nála jóval idősebb nővel veszíti el a szüzességét, nem biztos, hogy jól jár hosszú távon. Hogy mit tehet az olvasó, arra sajnos az a válasz, hogy semmit, a fiúnak urológiai vizsgálatra, majd terápiára van szüksége, hogy a benne lévő blokkokat feloldja, és később pedig közösen, együtt kigyakoroljanak olyan szexpózokat a terapeuta javaslatára, amikkel elérhető a magömlés.

Az olvasó annyit tehet, hogy segít a fiúnak abban, hogy a teljesítménykényszerből visszavegyen, ne legyen parancsszóra szerelmeskedés, és minél több előjátékkal, csókolózással éljék meg a testiséget, sokszor kihagyva magát a behatolást. A problémáról való mindennapi beszélgetéseket érdemes lenne kerülni, ez csak olaj lehet a tűzre. A mindennapi jó hangulatot, a humort, a beszélgetéseket, a randizgatásokat ne érintse a probléma, elképzelhető, hogy pozitív irányban változhat a helyzet, ha nincs minden nap porondon a téma.

Ez meg micsoda?

A 24.hu blogjában szakembernek teheted fel a kérdéseidet azokról a témákról, amikről nem szívesen beszélsz másokkal, legfeljebb netes fórumokon, Facebook-csoportokban próbálsz kutakodni a válaszok után. A tanácsokat, segítséget kérő leveleket a timea.sereg@24.hu email címre vagy a szakértő Facebook-oldalán üzenetben küldheted el, a válaszokat pedig itt, a 24.hu-n közöljük. A feladók névtelenségét természetesen garantáljuk.

Szexuálterapeuta szerzőnk korábbi cikkeit ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: 24.hu/Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik