Élet-Stílus

Téli ítéletidő támadt az Egyesült Államokra

Hatalmas viharrendszer: hóviharok, tornádók, ónos esőzések támadtak az Egyesült Államokra a hétvégén. Az ítéletidő az ország kétharmad részét érinti – írja a USA Today.

Bár április közepe van, gyakorlatilag az egész északi, illetve középső régióban havazik. A hatóságok eddig három halálos áldozatról tudnak. A déli Louisiana államban egy kislány veszítette életét, amikor az erős szél a családja lakókocsijára borított egy fát. Wisconsinban egy nő halt meg, aki elveszítette az irányítást a furgonja felett, és összeütközött egy terepjáróval. Nebraskában egy havas úton hasonló körülmények között halt meg egy 61 éves férfi.

Az óriási kiterjedésű viharzóna a déli Mexikói-öböltől a kanadai határon fekvő Nagy Tavak vidékéig húzódik. A tavaszi meleg időjárásnak köszönhetően már zöldellő-virágzó középnyugati államokat vastag hótakaró borítja, szél és köd nehezíti a közlekedést – jelentette az MTI helyi tudósítója.

Minnesota, Wisconsin, és Michigan teljesen hó alatt van, Wisconsinban sok helyütt 45-50 centiméteres a hó, és vasárnap estig további 35-50 centiméternyi csapadékot várnak, több településen áramkimaradások vannak.

A meteorológusok arra figyelmeztetnek: a Nagy Tavak környékén, Wisconsin és Illinois államokban, a különösen viharos Michigan-tó mellett áradások várhatóak. Chicago lakosságát figyelmeztették: a tó akár öt-hatméteres hullámokat is vethet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik