Élet-Stílus

Vicces választ adtak az argentin rendőrök, amikor megkérdezték tőlük, hová tűnt fél tonna marihuána

Nyolc rendőrt rúgtak ki Argentínában, miután eltűnt fél tonnányi marihuána egy rendőrségi raktárból. Az érintettek azt vallották, hogy a hiányzó drogot egerek ehették meg, szakértők azonban rámutattak, hogy az egerek nem annyira hülyék, hogy összetévesszék a drogot az étellel – írja a Guardian.

A marihuána megdézsmálására egy ellenőrzés derített fényt. A Buenos Airestől 60 kilométerre fekvő Pilarban álló raktárban két éve tároltak 6000 ezer kg marihuánát, az ellenőrök azonban csak 5460 kilónyit találtak.

A gyanú Javier Speciára, település volt rendőrparancsnokára terelődött, aki 2017 áprilisában ment nyugdíjba. Ekkor vihette ki a tekintélyes mennyiségű kábítószert a raktárból. Az utódja, Emilio Portero észrevette a hiányt, ezért értesítette a belső ügyosztályt, ami ellenőrzést tartott.

Amikor kérdőre vonták őket, Specia, és az alárendeltjei is azt vallották, hogy egerek ehették meg a hiányzó füvet. A szakértők azonban azt mondták, az egerek soha nem tévesztenék össze az élelmiszert a droggal, de ha esetleg mégis ez történt volna, rengeteg egérhullának kellett volna lennie a raktárban.

Specia és a társai május negyedikén állnak bíróság elé. A bírónak azt kell majd eldöntenie, hogy a kábítószer szándékosság, vagy gondatlanság tűnt el. Specia ellen egy másik nyomozást is folytat a belső ügyosztály, mert még nem adta le a tavalyi vagyonnyilatkozatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik