Élet-Stílus

Iszonyatos fájdalmak közt halt meg egy nő, miután élve balzsamozták be a kórházban

24.hu
24.hu

2018. 04. 09. 11:14

A sóoldat helyett tévedésből formaldehidet tartalmazó infúziót adtak neki egy orosz kórházban. Amikor észrevették a hibát, már késő volt.
Korábban a témában:

Nyomozást indítottak az orosz hatóságok egy 27 éves nő halálának ügyében, aki azután halt meg, hogy az orvosok véletlenül a holttestek tartósítására használt formalint fecskendeztek a testébe. Jekatyerina Fegyajeva a beszámolók szerint két napon keresztül szenvedett a rendkívüli fájdalmaktól, mielőtt kómába esett, és meghalt.

A fiatal nő egy rutinműtétet hajtottak végre szülővárosa, Uljanovszk egyik kórházában, amikor az orvosok végzetes hibát vétettek, és sóoldat helyett a formaldehidet tartalmazó folyadékot adtak be neki infúzióként. Anyjának elmondása szerint Fegyajeva egész testében remegett és rángatózott a műtét után, erős hasfájás kínozta, hányt, és nagy fájdalmai voltak.

Az anyuka elmondása szerint hiába kérték az orvosokat, hogy segítsenek a lányát, nem tettek semmit. És azt tanácsolták neki, hogy menjen inkább haza, és főzzön egy levest. A nő szerint az orvosok nagyon is tisztában voltak vele, hogy milyen hibát követtek el, és megpróbálták eltitkolni.

Több mint egy héten át próbált kiszabadulni sírjából egy élve eltemetett brazil nő
A rokonok ásták ki a sírból, miután közelben lakó emberek sikolyokat és dörömbölést hallottak kiszűrődni a koporsóból.

A kómába zuhant Fegyajevát végül egy nagyobb helyi kórházba szállították át, miután lélegeztető gépre kellett kötni. Szülei csak ott tudták meg, mi történt a lányukkal. Az orvosok kétségbeesve küzdöttek a nő életéért: 52 különböző gyógyszert adtak be neki, hogy megmentsék, majd egy jó nevű moszkvai kórházba szállították, de ott végül többszervi elégedetlenség miatt meghalt.

Anyja szerint a lányát kezelő orvosokat gyilkosságért kellene felelősségre vonni, hiszen tudták, miért van rosszul a gyereke, de nem tettek semmit.

(Kiemelt fotó: east2westnews)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A Google logo is seen on a portable device in this photo illustration on October 15, 2018 in Warsaw, Poland. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.