Élet-Stílus

Taktikai nyuszit fogadtak soraikba texasi rendőrök

Új tagot, egy nyulat köszöntöttek a testületben a texasi Schertz rendőrei, szombaton a Facebookon. Azt írták, az új kollégájuk korábban a haditengerészet különleges alakulatánál szolgált, apró mérete miatt kiváló a kicsi, zárt területek átkutatásában.

With today being Easter we thought this would be the best time to introduce the newest member of our team, Cross-hare….

Közzétette: Schertz Police Department – 2018. április 1.

A poszt természetesen áprilisi tréfa volt, ami azért komolyabb jelentést is hordoz. A fotón szereplő nyuszi, Miss Bunz, akit a Zootropolis című, 2016-os animációs film főhőse után, a valódi Judy Hopps néven is ismernek. A nyuszi és a gazdija, Nancy Chen már hosszú ideje dolgoznak azon, hogy felhívják az emberek figyelmét a felelős állattartás fontosságára.

Miss Bunz élete nem volt könnyű. Az élete első három évét egy ketrecben töltötte, összezárva egy másik nyuszival. Amikor a gazdi családja elköltözött, a kis kedvenceket nem vitték magukkal, hanem egy menhelyre kerültek, ahol Miss Bunz társa elpusztult.

A nyuszi három hónapig élt a menhelyen, mielőtt Chen örökbe fogadta. Azóta szabadon él a nő Cape Cod-i házában, új társával, Mangóval. Miss Bunznak azóta saját weboldala van, illetve profilja a Facebookona Twitteren, és a YouTube-on.

„Elterjedt tévhit, hogy a nyulak kevés törődést igénylő állatok. Remélem, hogy Miss Bunz történetének megosztásával sikerül lerombolni ezt a mítoszt, és megmutatni, hogy a megfelelő gondoskodás mellett a nyuszik nagyon intelligens és barátságos állatokká válnak”

nyilatkozta Chen a CBS-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik