Élet-Stílus

Huszonnégy év után talált rá elveszett lányára egy kínai házaspár

Wang Mingqing és a felesége 1994-ben veszítették el három éves lányukat, miközben az asszony gyümölcsöt árult egy zsúfolt piacon, Csengtuban. A tömegben, az egyik percben a kislánya még ott állt mellette, a következőben már nem volt sehol – írja a Shanghaiist.

Wang és a felesége kétségbeesetten keresték a kislányt, de sehol sem találták. A következő hetekben bejárták a város összes rendőrőrsét, kórházát, és menhelyét, plakátokat fénymásoltak, amit mindenhová kiragasztottak, de hiába. A házaspár azonban soha nem adta fel a reményt és a keresést.

Wang több, mint húsz évvel a lánya eltűnése után, 2015-ben azért állt taxisofőrnek, mert az jutott eszébe, hogy ha egész nap emberekkel találkozik, a semminél talán több esélye lesz a lánya nyomára bukkanni. Kis kártyákat készített, amire ráírta a lánya adatait, röviden az eltűnése történetét, és a saját elérhetőségeit. Mivel az eltűnt gyermekéről nem volt fotója, a másik kislánya képét rakta a kártyára, mondva, a lányai nagyon hasonlítanak egymásra.

A férfi minden egyes utasának adott a kártyákból, és kérte őket, hogy osszák meg a történetét a közösségi portálokon, hátha valaki ráismer a lányára. A lányát több mint két évtizede kereső taxis sztorija tavaly elért a legnagyobb hírportálok címlapjaiig is, ami végre meghozta a rég áhított eredményt. De nem elsőre.

Kínában a szigorú gyermekvállalási szabályok miatt nagyon gyakoriak a gyermekrablások. Miután Wang bekerült a hírekbe, számos fiatal nő jelentkezett a férfinél, mint az elveszett lányai. A DNS-vizsgálat azonban minden esetben megcáfolta a kapcsolatot.

A fordulatra 2018. elejéig kellett várni. Egy rendőrségi rajzoló fogta magát és készített egy fantomképet arról, ahogy a huszonnégy évvel ezelőtt eltűnt nő ma kinézhet. A rajz hetekig keringett a közösségi portálokon, míg végül egy 27 éves, Csengtutól 3000 kilométerre, Panshiban élő nő észrevette, hogy rajz őt ábrázolja.

Kang Ying felvette a kapcsolatot Wanggal, majd elment a helyi rendőrőrsre a DNS-mintájával. Április elsején, vasárnap érkezett meg a teszt eredménye: valóban ő a 24 éve, a csengtui piacról eltűnt lány. A férjével, és a saját kislányával azonnal Csengtuba utazott, hogy örökre elveszettnek hitt biológiai szüleivel találkozzon, akiket amióta az eszét tudta, ő is folyamatosan keresett. A család április 3-án, kedden, újságírók gyűrűjében találkozott újra.

Kang elmondta, a nevelőszülei soha nem titkolták előle, hogy nem az édes gyermekük. Elmondták neki, hogy annyit tudnak róla, hogy kisgyermekként találták egy út szélén Csengtuban, de senki sem tudja, hogy került oda, kik lehetnek a biológiai szülei. A szülők és a lány most jöttek csak rá, hogy hosszú éveken át, alig húsz kilométerre éltek egymástól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik