Élet-Stílus

Hülyeség, hogy a pasik mindig készen állnak a szexre

A szexuális életre sok minden hatással van, egy csomószor még az időjárás is, ha úgy vesszük. A nő és a férfi máshogyan működik, és sajnos tele vagyunk tévhitekkel, aminek egyik alaptételének számít még ma is, hogy a pasik mindig csak szexet akarnak, hogy csak a nők teste kell nekik és kész. Általánosítani nem szabad, biztos van olyan férfi, aki épp ilyen életszakaszában van, és nem óhajt megállapodni valamilyen oknál fogva, de nem ez jellemző a többségre. A pasik is megélik a szerelmet és a kötődést a szexben, csak picit máshogyan, mint a nők.

A szerelemben menedéket, gondoskodást, biztonságot találunk. Éppen ezért mindenki olyan társat szeretne, aki látja a személyiségét, érti és elfogadja olyannak, amilyen. Nemcsak testileg, hanem lelkileg is. A nők nyilvánvalóan nem tudhatják, milyen érzések járják át a férfiakat a saját szexualitásukkal kapcsolatban. Párterápián rendszeresen szóba kerül a különbség a nők és a férfiak szexualitása között: míg a nőknél a fantázia uralja a vágyat, és az erotikus regények jó hatással vannak a libidóra, addig a férfiaknál ez kicsit máshogyan működik.

Elképesztően rossz az, ha egy tévhit épül be már egészen fiatalon a lányok fejébe, és úgy állnak a fiúkhoz kamaszkorban, hogy csak a szex kell nekik.

A fiúk, férfiak szerelme megmutatkozik a szexben — természetesen mentálisan és fizikailag egészséges férfiakról van szó, akik nem az erőszakot és agressziót választják eszközként ahhoz, hogy elérjék a céljaikat, ez nem a férfiasság jele, hanem a gyengeségé. Még mielőtt szó érne a ház elejét, nem a férfi és női nemi szerepekről lesz szó, pusztán arról, miért tévhit azt gondolni, a férfiak mindig csak AZT akarják.

Fotó: Thinkstock

A férfi testében kezdődik a szex

A nők szexuális vágya a saját fantáziákból eredeztethető, a férfiak vágya sokkal inkább fizikai. Azaz ha a férfi meglátja a partnerét kisétálni a fürdőszobából meztelenül, a tesztoszteronnak köszönhetően elindul a testében a vágy. Például egy fiatal felnőtt férfi erekciója a legcsekélyebb provokációval is beindulhat, ez a felnőtt férfiaknál a tesztoszteronszint csökkenésének és a tudatosabb szexualitásuknak köszönhetően megváltozik. (A harmincéves férfiaknál fel sem merül szexuális helyzetben, hogy azonnal elélvezzenek, ha csak meglátják a nőt bugyiban.)

A szexualitás energia

A jó szex megfiatalít, pozitív hatással van az élet minden területére: jobban teljesít a munkahelyén az, aki kiegyensúlyozott és harmonikus szexuális életet él. A férfiaknak a szexuális energia motivációt ad az élet minden más területére, sportolásban, hobbiban, a közös élet alapjainak megteremtésében például sokat segít. A célokat is könnyebben elérhetik a férfiak, hiszen a mindennapok monotonitását a jó szexuális élet kiegyensúlyozza.

A kapcsolat minősége hatással van a libidóra

A szex nem esik jól olyasvalakitől, akivel hadban állunk. A hétköznapok problémái idővel megmutatkoznak a szexuális életen is. Ha a férfi nem érzi jól magát a kapcsolatban, akkor a szexet sem úgy fogja kívánni. Amikor a férfi azt érzi, hogy megbecsülik, hogy fontos, hogy szükség van rá, hogy tisztelik, máshogy áll a kapcsolati gondokhoz és a libidóján is látszódni fog. A párkapcsolat nehéz, és szinte minden mindennel összefügg, így ha az egymással szembeni viselkedésünk és az otthoni hangulat katasztrófa, biztos, hogy annak egyik tüneteként a szexuális élet minőségi és mennyiségi romlása jelenik meg.

Fotó: Thinkstock

A szex az egyik módja annak, hogy megmutassa, mennyire szeret

A pasik minden szerelme a lábuk között van, tartja a mondás, és ezt a lehető legjobb értelemben kell venni. Párterápián nem egy nő szájából elhangzik, hogy a férjek állandóan szeretkeznének, hogy reggelente nem merik a nők megölelni a férfiakat, mert akkor biztos, hogy szexelni akarnak, ezért inkább kerülik az ágyban a puszilkodást, ölelkezéseket. Pedig ez csak azt mutatja, hogy a férfiak ragaszkodnak a társukhoz, szeretik a nőt, és akár tíz-tizenöt év elteltével is kívánatosnak, vonzónak találják, akit társuknak választottak.

A férfiaknak szükségük van az érzelmekre szex közben

A nők érzelmi kapcsolatot szeretnének, mielőtt a fizikai részre sor kerül, a férfiaknak azokban a fizikai kapcsolatra van szükségük ahhoz, hogy érzelmi sebezhetőségüket biztonságban tudják a nőknél. Ez ok-okozat, de ez is része annak, hogy a férfiak szexualitását megértsük és elfogadjuk olyannak, amilyen. Ez is hozzátesz a párkapcsolat dinamikájához és a szerelem tartósságához. Érzelmek és kölcsönösség nélkül az egész szerelmeskedés nem lesz több, mint egy maszturbálás, vagy éppen egy útszéli lánnyal zajló röpke 10 perc, amiben az égvilágon semmi sincs, csak biológiai szükséglet. A havi 1-2 szex csak a biológiai szükséglet kielégítését jelenti, az annál több szex biztos, hogy nemcsak fizikailag kell, hanem a léleknek és a szerelemnek is.

Kimelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik