Élet-Stílus

Videón, ahogy kilőtte magát házi készítésű rakétájával a laposföldhívő „Őrült” Mike Hughes

Kevesen hittek neki, „Őrült” Mike Hughes mégis megcsinálta. Kilőtte magát egy hulladékból, házilag összeeszkábált, gőzhajtású rakétával, hogy odafentről, saját szemével bizonyosodhasson meg a bolygónk alakjáról.

Mint korábban írtuk, a 61 éves kaliforniai férfi egyfajta első lépésként tekint a fellövésre. A végső célja több kilométeres magasságba jutva fotókat készíteni a Föld felszínéről, hogy bebizonyíthassa, mégis lapos. Kár, hogy ez korábban senkinek sem jutott eszébe. Ja, de! Csakhogy Hughes, és a többi laposföldhívő szerint, a szabadkőműves NASA átveri az embereket.

„Őrült” Mike a Mojave-sivatagból startolt szombaton, és nagyjából 571 méter magasságig jutott, mielőtt visszazuhant. A legnagyobb sebessége 563 km/h óra volt.

Amboy California Route 66 (@carlosgarciaaceves) által megosztott bejegyzés, Márc 24., 2018, időpont: 6:55 (PDT időzóna szerint)

Esését két ejtőernyő lassította, így kisebb sérülésekkel úszta meg a kalandot. Az állapotáról nem állnak rendelkezésre pontos információk, ő maga annyit mondott az AP hírügynökségnek, hogy: „Holnap reggel érezni fogom.”

Hughes elismerte, hogy extrém veszélyes volt, amit csinált: „legalább tízféleképpen halhattam volna meg” – mondta.

Amboy California Route 66 (@carlosgarciaaceves) által megosztott bejegyzés, Márc 24., 2018, időpont: 7:06 (PDT időzóna szerint)

A férfi eredetileg tavaly novemberre tervezte a fellövést, de technikai okok miatt határozatlan időre elhalasztotta. Akkor a legtöbben úgy gondolták, sohasem lesz semmi az egészből, de Hughes rájuk cáfolt. A legfontosabb célját azonban egyelőre nem érte el:

„Abban hiszek, hogy a Földnek olyan alakja van, mint a frizbinek? Igen! Tudhatom biztosan? Nem. Ezért kell feljutnom az űrbe.”

Hughes ehhez a tervhez egy még őrültebb módszert eszelt ki. A következő rakétáját egy ballonnal vinné megfelelő magasságba, és csak ott indítaná el a fellövést, hogy közel 110 kilométeres magasságig jusson. Ráérő idejében pedig jelölteti magát kaliforniai kormányzónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik