Élet-Stílus

Ha túl tág a nő, azaz szexpózok másképpen nézve

A szexpózok a pornófilmekben és erotikus filmekben nagyon vonzónak tűnhetnek, azonban a valóságban jó tudni, melyik az, amiben sokkal jobban érezhetjük egymást, vagy amelyik segíti, hogy a magömlés később következzen be. Egy kis gyorstalpaló következik a szexpózokról, ami segíthet abban, hogy egy kicsit tudatosabban válasszuk meg, hogyan érünk egymáshoz.

Minden szexpóznak megvan a maga előnye és hátránya, mindegyikben az aktív és a passzív szerepek váltakoznak. Összesen öt alappóz van, természetesen ezek tökéletesre fejlesztésében csak a saját fantázia szabhat határt. A jól bevált misszionárius póz is legalább annyira izgalmas és élvezetes lehet, mint a pornókban látott extrém koreográfia, ha a partnerek odafigyelnek egymás igényeire, és ha tisztában vannak azzal, melyik póz, milyen lehetőségeket kínál magában.

Misszionárius póz

A klasszikusnak mondható pozícióban a partnerek egymással szemben vannak, előnye, hogy a női orgazmust, élvezést segítheti, hiszen a pózban jobban ingerelhetővé válik a G-pont behatolás közben. A férfiakra nézve a „hátránya” az, hogy a hüvely fala miatt sokkal intenzívebben provokálódik a pénisz, így hamarabb bekövetkezhet a magömlés. Aki korai magömléssel küzd, kerülje ezt a pózt, amíg nem tanulja meg kontrollálni a péniszét.

Fotó: Thinkstock

Kanál póz

Az idő előtt bekövetkező magömlésre a legjobb a kiskifli-nagykifli, azaz a kanál póz. A férfi a nő háta mögött, oldalt fekve csússzon kicsit lejjebb, ebben a helyzetben a pénisz bevezetése ideális. Akár hosszú percekig is így maradhatnak a partnerek, mozgás nélkül, tulajdonképpen a legcélravezetőbb az lenne, ha a férfi csak akkor mozogna, ha érzi, a merevedése kicsit csökken.

Fotó: Thinkstock

Fordított póz, azaz lovagló póz

Kétségkívül a nők irányítanak a lovagló pózban, a mozgásuk adja meg a szeretkezés folyamatát. A szexpóz ideális azoknak a nőknek, akiknek gondjuk van az élvezéssel, hiszen a csiklót is érheti inger. Akár teljesen a férfira fekve, akár guggolásban, akár a lábakat kinyújtva is lehet variálni a pózt. A partnerek szemben vannak egymással, a kommunikáció, a tekintetváltás és az intimitás tehát adott.

Fotó: Thinkstock

Kutyapóz

Kevésbé intim, mint a misszionárius póz, hiszen nem látják egymást szemtől szemben a partnerek. A nők egy része pont emiatt idegenkedik a kutyapóztól, ridegnek tartják, ami csak a férfi kedvére van. Pedig ha a pózban a nőt a férfi megfelelően felkészítette a behatolásra, és a lubrikáció, az izgatott állapot adott, akkor a nő számára is igencsak élvezetes lehet: mélyebb a behatolás, szűkebb a hüvely, a nő jobban érzi a férfit.

Oldalt fekve

Ha annyira elszabadulnak az érzelmek, hogy a nő az izgalomtól jóval tágabb, mint ami mindkettejüknek jól esne, az egymással szemben fekvő, oldalsó póz a legalkalmasabb a behatolásra. Ebben a szexpózban a hüvely sokkal szűkebbé válik, így folytatódhat a szerelmeskedés ugyanazon a hőfokon, mint addig.

Fotó: Thinkstock

A felsorolt öt alappózból rengetegféle szexpózt lehet kikísérletezni, azonban ezeket csak akkor ajánlatos egymással tökéletesíteni, ha a szeretkezés nem a teljesítménykényszerről szól, és nem az a célja, hogy mindketten legalább tízszer elélvezzenek. A szex két ember között megerősíti az érzelmi köteléket, de csak akkor, ha annak a célja az, hogy megéljék egymással a testiséget úgy, ahogy jólesik. A szexpózokat természetesen mindenféle bútorokon, bármelyik helyiségben ki lehet próbálni, a különleges helyszíneket, a szabadtéri helyszíneket csak akkor javasolt végigkísérletezni, ha otthoni körülmények közt görcsössé válik a szex.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik