Élet-Stílus

Itt a ketchup, amivel nem tudja magát leenni az ember

Van idegesítőbb annál, amikor az ember beleharap egy ínycsiklandó hamburgerbe, hot dogba, vagy szendvicsbe, aztán észre veszi, hogy a szósz máris ott folyik a ruháján?

Erre a szörnyűségre próbál végérvényes megoldást kínálni az amerikai Bo’s Fine Foods vállalat találmánya, a lapkaketchup, ami nem csöpög, hiszen szilárd.

Az ötlet a cég társalapítója, Emily Williams fejéből pattant ki, miközben édesapja éttermében egy barbecue szósszal kísérletezett. A recept szerint meg kell főzni egy csomó zöldséget, aztán kidobni őket, mert nincs szükség, csak az aromájukra. Emily azonban nem akarta, hogy olyan sok étel kárba vesszen, ezért összekeverte a zöldségeket, majd ledarálta, és egy tömbben kiszárította. Így egy szeletelhető zöldségmixet kapott, ez adta a lapkaketchup alapötletét – írja a Mirror.

A szeletelt, szilárd szósz teljesen természetes anyagokból készül, és egyedi receptjének köszönhetően, állítólag az íze is kitűnő. Williams cége jelenleg egy online adománygyűjtő oldalon próbálja összeszedni a sorozatgyártás beindításához szükséges összeget.

Azok, akik hajlandók legalább 10 dollárt (kb. 2500 forintot) áldozni a célra, júniusban, postán kapják meg az első csomag lapkaketchupokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik