Élet-Stílus

Sírva rogyott össze a bíróságon a homeopata, mikor darabokra szedte egy igazi doktor

A férfinek az az elmélete, hogy a vér veszélyes, de elméletét egy oxfordi professzor tételesen megcáfolta.

Az 52 éves Errol Denton 650 fontért (230 ezer forintért) ajánlott klienseinek konzultációt és vérvizsgálatot. Azt állította, hogy gyógyítani tudja a rákot gyógynövényekkel, vérvizsgálattal és diétás tippekkel.

Azt gondolom, ez elég veszélyes. Mindannyian vizsgákat teszünk és képzéseken veszünk részt, hogy alapos orvosi leírást tudjunk adni

– mondta a bíróságon Alan Hoffbrand, az Oxfordi Egyetem professzora.

Denton– akit csalással vádolnak – arról beszélt, hogy ő „más nyelvet beszél”, és a nyugati orvoslás túlságosan is elutasítja a homeopátiát.

Hoffbrand viszont nagyon az alternatív gyógykezelések ellen van:

Nem akarom másra alapozni, hogy hogyan kezelem a betegeimet, mint a szakértői értékelésekre, és ami a legjobb nekik.  Ez tényleg felbosszant, mert 50 évet töltöttem el azzal, hogy másokat arra tanítsak, hogyan állítsanak fel egy diagnózist.

Dentont azok után állították bíróság elé, hogy egy fedett nyomozónak ezüst-kolloidot adott, hogy az majd megtisztítja a vérét. Az oxfordi professzor szerint viszont az ezüst nem igazán tesz jót a vérünknek. A homeopata egy másik állítása az volt, ő meg tudja állapítani a páciense véréből, hogy kificamodott-e a válla, Hoffbrand viszont arról beszélt, hogy ő ilyet meg se próbálna.

A per szünetében Denton elkezdett sírni, és azt mondta, „senkinek nem szabadna annyit küszködnie, mint nekem kellett az elmúlt nyolc évben”. Arról is beszélt, hogy állandóan azzal kell szembesülnie, hogy megtrollkodják az interneten, pedig az ő kezelése „fényévekre” van a hagyományos orvoslástól.

Kiemelt kép: Twitter/ErrolDenton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik