Élet-Stílus

Nem emberek a rejtélyes, háromujjú perui múmiák

Világszerte lázba hozta az ufóhívőket Konsztantyin Korotkov, a Szentpétervári Egyetem professzorának kijelentése, amit öt fura, Peruban talált múmia kapcsán tett – írja a The Sun.

A professzor azt mondta, a háromujjú múmiák emberszabásúak, de nem emberek, és nem is hamisítványok, így nem kizárható, hogy földönkívüli eredetűek. A Perui Nazca közelében Korotkov kollégái bukkantak rá a négy, nagyjából 6500 éves leletre. Mindegyiknek két karja és két lába van, a fejükön pedig egy-egy pár szem, egy-egy szájnyílás figyelhető meg. Tomográfiás vizsgálattal a csontvázaik is láthatóvá válnak.

A szövetmaradványaik biológiai eredetűek, vegytani vizsgálatuk pedig arra enged következtetni, hogy emberek. A genetikai vizsgálat kiderítette, hogy mind a négy múmia hímnemű, és 23 pár kromoszómájuk van, mint az embereknek. De mégsem emberek.

A csontvázakon látszik, hogy a múmiáknak három hosszú ujj nő a kezeikből, és a lábaikon is három lábujj van. A koponyáik pedig egyetlen ismert lényére sem hasonlítanak. A kutatók még vizsgálják a múmiákat, de azt mondják, egyelőre semmi sem utal csalásra, és arra sem, hogy módosították volna a testeket.

Ez egy másik faj, egy másik emberszabású

– véli Korotkov.

Sok tudós szerint azonban, a leletek hamisítványok, egyértelműen az orosz professzor és társainak agyszüleményéről van szó. Erre utal többek között az is, hogy az állítólagos földönkívüli leletekről szóló dokumentumfilm csak fizető nézők számára elérhető, a Gaia.com című ezoterikus weblapon. Korotkov korábban azzal szerzett magának hírnevet, hogy állítólag felfedezte, hogyan lehet lefotózni a lelket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik