Élet-Stílus

A pia miatt vastagabb lett egy férfi nyaka a fejénél

Majdnem harminc éven át, minden nap megivott egy liter erős rizsbort egy kínai férfi, akit csak Tan néven emlegetnek a helyi a lapok. A mértéktelen piálásnak súlyos következménye lett: a férfi nyaka bizarr mértékben megvastagodott, ezért úgy néz ki, mint a Bosszúállók Hulkja, csak éppen nem zöld – írja a Lad Bible.

Az idén 68 éves Tan azt mondja, tizenhárom évesen kezdett el inni, mivel a szüleit nem zavarta, fokozatosan, egyre többet. Mire 40 lett, már úgy itta a rizsbort, mintha víz lenne, és ez hosszú éveken át így ment, mígnem a nyakán elkezdett felgyűlni a fura zsírlerakódás. Tan azt mondja, 1997-ben vette észre először észre a nyakán a zsírlerakódást, és 2011-re nézett úgy ki, mint ma.

Fotó: YouTube

Idő közben Tan többször is járt orvosnál, de mindig azt mondták neki, a nyaka megvastagodása abszolút veszélytelen, majd menjen vissza, ha majd nehezére esik a légzés. Tavaly aztán ez is bekövetkezett: a zsírlerakódás kezdte elzárni a férfi légútjait, és éles fájdalmakat okozott.

Fotó: YouTube

A férfit egy ritka, általában a középkorú, alkoholista férfiakat megtámadó kórral, Madelung-betegséggel diagnosztizálták. Az orvosa azt mondja, műtétileg el lehet távolítani a férfi nyakáról a felesleges zsírréteget, ám kezelésnek nem lenne sok értelme, ha Tan nem hagy fel a piálással. Tekintve, hogy a férfi majdnem egész életében ivott, ez nem lesz egyszerű feladat.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik