Élet-Stílus

Még magyar szinten is olcsók a lakások egy angliai utcában

Nem kell befutott gázszerelőnek vagy idős hölgy örökségét kezelőnek lenned, hogy megvedd.

Van egy utca az Egyesült Királyságban, azon belül is Angliában, azon belül is Durham megyében, azon belül is West Cornforth településen, ahol az extrém brit lakásárak töredékéért lehet ingatlanhoz jutni.

Egy egykori bányásztelep sajátos maradványa ez a Verdun Terrace nevű lejtős utca, ahol jó néhány lakás üresen áll,

bárki megvásárolhatja őket nagyjából 18 ezer fontért (6,5 millió forint). Összehasonlításul: 2017 nyarán a szigetországban az átlagos ingatlanár 223.257 font volt (78,8 millió forint).

A Metro újságírója West Cornforth-i lakosokat faggatott, milyen az élet a legolcsóbb környéken. A helyiek nem panaszkodnak: szerintük nem azért ilyen alacsonyak az árak, mert esetleg a legrosszabb környék lenne, ők jól elvannak. A közepesen esztétikus lakásokra valószínűleg kell költeni, de amúgy teljesen rendben vannak.

A szintén a helyszínről tudósító ChronicleLive riportja szerint a jellegzetes házak elfogadható állapotban vannak, a lakók nagy része azonban nem nyitott nekik ajtót. Akik mégis válaszoltak a kérdéseikre, elmondták, hogy csendes nyugodt a környék, viszont elég sok üzlet bezárt mostanában, és a tömegközlekedés sem zökkenőmentes, így akinek nincs autója, nehezen boldogul a környéken.

 

300 forintért árulják a házakat egy elragadó olasz kisvárosban
Rohamosan csökken a népesség, így próbálják megállítani.

via ChronicleLive, Metro, Kiemelt fotó: Google maps

Ajánlott videó

Olvasói sztorik