Élet-Stílus

Szalmonellás terméket vont vissza a Lidl

Az üzlethálózat azonnal lépett.

A Nébih információi szerint a Lidl áruházlánc minőségmegőrzési időre való tekintet nélkül kivonta a forgalomból Golden Sun Bio amaránt, 500g-os termékét, mivel az szalmonellával szennyezett lehet. Az osztrák gyártó egy önellenőrzéskor egy mintában kimutatta a baktériumot, majd intézkedett a visszahívásról. A Lidl közölte, hogy a vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – visszatérítik.

A terméket a Lidl üzlethálózat azonnal levette polcairól, honlapján, valamint üzleteiben kifüggesztett plakátokon tájékoztatta vásárlóit a visszahívásról és értesítette a Nébih-et, amely arra figyelmeztet, hogy a szalmonella

súlyos, lázzal, hasmenéssel, hányással járó gyomor- és bélrendszeri betegséget okozhat. A sütés, főzés a baktériumot elpusztítja, így csak a nyersen felhasznált amaránt fogyasztása jelent egészségi kockázatot.

A Nébih kéri a vásárlókat, ha valaki fogyasztott a visszahívásban szereplő termékből, illetve néhány napon belül észleli a tünetek valamelyikét, feltétlenül forduljon orvoshoz! Aki rendelkezik a fenti termékkel, egészsége megóvása érdekében ne fogyassza azt el!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik