Élet-Stílus

Száz halszálkát operáltak ki egy férfi végbeléből egy halvacsora után

A kínai férfi úgy gondolta, nem szenved a kis halban lévő piciny szálkákkal, és mindenestül megette a pontyot. Pár nap múlva már nagyon bánta.

Két orvos nagyjából száz darab halszálkát távolított el egy 63 éves férfi végbeléből egy két órán át tartó beavatkozás alatt, a kínai Chengdu város egyik kórházában – jelentette a helyi sajtó.

A csak Zhou álnéven említett beteg pár nappal korábban evett egy pontyból készült hallevest, és nem foglalkozott azzal, hogy kiköpje a szálkákat, és azzal együtt ette meg a halat. Bár a szálkák lenyelése néha fájdalmas volt, ahogy végigkarcolták a nyelőcsövét, a fájdalom hamarosan elmúlt, és Zhou tovább élte az életét.

Egészen addig, amíg pár nappal később el nem kellett menni vécére. Akkor ugyanis erős fájdalmat kezdett el érezni, ami hamarosan olyan elviselhetetlenné vált, hogy megkérte a fiát, azonnal vigye kórházba. Az ott elvégezett CT-vizsgálat furcsa, tüskeszerű tárgyakat mutatott ki a férfi végbelében, és amikor az orvosok erre rákérdeztek, Zhou elmondta, szálkástul evett meg egy halat, és azok a rejtélyes tárgyak a szálkák lehetnek.

Majdnem meghalt egy horgász, miután a kifogott hal beugrott a torkába
„Nem volt még ennél bizarrabb esetem és valószínűleg soha nem is lesz” – mondta a brit férfi életét megmentő mentős.

Ekkor nem volt mit tenni, a szálkákat el kellett távolítani. Ezt felváltva végezte két orvos, akik nagyjából két órán át szedegették a halszálkákat a férfi fenekéből. A beszámolók szerint végül nagyjából száz darab szálkát húztak ki Zhou végbeléből.

És az nem az összes volt, amit ott találtak. Néhány darabot ugyanis nem mertek kiszedni, attól tartva, hogy felsértenek egy eret. A férfit végül hazaküldték, azzal, hogy gy hét múlva térjen vissza a kórházba, ha a fájdalom nem enyhülne.

Az érintett kórház sebészei a helyi sajtónak elmondták: még soha nem hajtottak végre ilyen beavatkozást, hozzátéve, hogy eddig a 10 darab volt a legtöbb szálka, amit egy beteg végbeléből kipiszkáltak.

(A kiemelt fényképen a férfi testéből eltávolított szálkák láthatóak. Fotó: Chengdu Business Daily)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik