Élet-Stílus

Steiner Kristóf nem tartja magát állatkínzónak, amiért vegán étrenden tartja kutyáját

A Tel-Avivban élő újságíró és szakács már 10 éve vegán étrendet követ, amibe kutyáját is bevonta. Steiner Kristóf emiatt rengeteg támadást kapott, de kijelentette, hogy a 15 éves Özge nevű eb semmilyen hiánybetegségben nem szenved emiatt.

A felszisszenő nézőknek elsősorban azt üzenem, hogy nem kell úgy gondolkodnunk, hogy a kutyák a farkasokból fejlődtek ki, mert már mi sem vagyunk mamutvadászok és nem barlangokban élünk. Elég sok változás történt az evolúció során és nem az a lényeg, hogy egy lény – legyen szó állatról vagy emberről – miből kapja meg a tápanyagot, hanem hogy megkapja-e a tápanyagot és az étel élvezeti értéket nyújtson

– kezdte a Fem3 Caféban Steiner.

Özge 100%-osan vegán, nem olyan régóta mint én. Eleinte adtam neki húst, viszont egy konfliktushelyzet volt bennem, hogy én kerülöm a húst, nem támogatom az állathasználatot, és ehhez képest elmegyek a boltba és veszek egy kacsamájaa konzervet a kutyámnak. Kísérletezgetni kezdtem, mostanra pedig folyamatosan én főzök neki. Imádja a rizst, lencsét, az uborkát. Vannak egyébként vegán kutyatápok is. Mindig viszem dokihoz, a vérképe tökéletes.

Steiner Kristóf evészavarral küzdött: megdöbbentő előtte-utána fotó
Hét év kellett ahhoz, hogy rendet tegyen a fejében és a lelkében.

Steiner Kristóf ezután azoknak is üzent, akik hagyományos kutyatáppal etetik kedvencüket.

Sokan nem gondolnak egyébként bele, hogy azok a kutyaeledelek, amiket a boltban veszünk, mennyi húst tartalmaznak. Aki azt mondja, hogy kínzod az állatodat, az jó ha tudja, hogy önmaga is kb 3% hússal eteti az állatát.


Kiemelt kép: Fem3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik