Élet-Stílus

A McDonald’s nőnapi akciója vizuálisan megerőszakolta a nőnapot

Ma, március 8-án tartják világszerte a nemzetközi nőnapot, amelyet rengetegen komolyan vesznek és legalább ennyien gyűlölnek. Mindenki eldöntheti magának, hogy a nőnap mennyire jó nőknek, de egy dolog biztos:

Mint minden ünnepre, a nőnapra is egy egész iparág épült, amely kicsit elveszi az egésznek a hangulatát. Már ha van neki egyáltalán.

Ebbe a hibába esett bele a McDonald’s is, akik jószándékúan megpróbálták megünnepelni a nőket azzal, hogy az arany M betűket megfordították, hogy az W betűk legyenek. Merthogy a w-vel kezdődik az angol woman szó, ami nőt jelent.

A McDonald’s nőnapi akciója vizuálisan megerőszakolta a nőnapot 1
Fotó: McDonald’s

A Meki ünneplése sajnos kicsit olyan, mintha a saját brandjükkel vizuálisan megerőszakolták volna a nőnapot, ez pedig nem mindenkinek tetszett.

Bogwolf Twitter-felhasználó például azt javasolja, hogy ha a McDonald’s annyira tiszteli a nőket, akkor adhatna a női és a férfi alkalmazottaknak legalább hasonló munkabért. De van aki ennék durvábban szól be a gyorsétteremláncnak.

Hé, McDonald’s! Ahelyett, hogy PR-es akciókkal ünnepelnétek a nőnapot, tehetnétek valami tényleg jót, és megfizethetnétek rendesen a dolgozóitokat.

Metro

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik