Élet-Stílus

Igazi hősnők a Barbie új modelljei, nem szőke cicababák

A nemzetközi nőnap alkalmából a Barbie babákat gyártó Mattel a történelem meghatározó női alakjait megformáló bábukat kezd el árusítani. Így mások mellett a festő, nőjogi aktivista Frida Kahlóról, az Atlanti-óceánt átrepülő pilóta Amelia Earhartról vagy  – A számolás joga címből is ismert – matematikus Katherine Johnsonról is készült baba.

Az „Inspiráló nők” sorozat azonban most még nem kerül a boltok polcaira, de a cég állítja, hamarosan érkeznek a babák. Mindegyikhez csatolnak majd egy információs füzetecskét, hogy tudják, kik is a szereplői a sorozatnak és miért volt olyan fontos a tevékenységük.

A lányok mindig különböző szerepeket és karriereket játszottak el a Barbie-aikkal, és örülünk, hogy valódi vezető szerepekre világíthatunk rá, ezzel megmutatva nekik, hogy bármire képesek

– mondta Lisa McKnight, a Mattel elnökhelyettese.

A cég a „Shero”-babákat is bemutatja, ebben 14 nő szerepel, akik napjainkban töltenek be vezető szerepet, saját területükön döntögetik a falakat. Így megformálták az olimpiai bajnok snowboardos Chloe Kimet, a Wonder Woman rendezőjét, Patty Jenkinst, a színésznő Emmy Rossumot vagy például még a ballerina Misty Copelandet is.

(via Huffington Post, kiemelt kép: Mattel)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik