Élet-Stílus

Repülő taxik fejlesztésébe kezdene a Porsche

Repülő autók fejlesztésébe kezdene a Porsche, hogy tartsa a lépést a riválisaival egy jövőbeni piacon – nyilatkozta egy német magazinnak Detlev von Platen, a márka kereskedelmi igazgatója.

„Lenne értelme. Innen, a zuffenhauseni gyárból legalább fél óra kell hozzá, hogy eljussak a stuttgarti repülőtérre, ha szerencsém van. Repülve, ez az út nem lenne hosszabb három és fél percnél.”

Az igazgató kifejtette, hogy a repülő autóik nagyrészt önvezetők is lesznek, így nem kell majd képzett pilótának lenni a vezetésükhöz.

Az elképzelés nem annyira föltől elrugaszkodott, mint amilyennek elsőre tűnik: a Volkswagen formatervezője, az Italdesign és az Airbus már a tavalyi Genfi Autószalonon bemutatták egy kétüléses repülő autó terveit.

Hasonló terveken dolgozik a német startup Volocopter a Daimler konszern támogatásával, valamint a Lithium Jet és az eVolvo is. Az Egyesült Államokban a Terrafugia és a kaliforniai Joby Aviation dolgozik azon, hogy elszakítsák a talajtól a városi közlekedést – írja a Reuters.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik