Élet-Stílus

Összeragasztották a szemeit és a száját, majd kidobták az útszélen a bántalmazott kölyökkutyát

A nyolc hónapos ebet egy járókelő találta meg Kansas állam egyik országútja mellett. Először azt hitte, elütötték. Csak amikor magukhoz vették, akkor vették észre, milyen szörnyűségeken ment át.

Több mint kétezer dolláros, azaz nagyjából félmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel egy kansasi állatvédelmi szervezet egy  állatkínzó elfogására, aki pillanatragasztóval ragasztotta be egy eb száját és szemeit, majd egy országút mellett kidobta az állatot.

A 8 hónapos kölyköt egy héttel ezelőtt találta meg egy nő Wichita város közelében, és lányával együtt magukhoz vették, de csak akkor vették észre, milyen sérülései vannak, amikor hazaérkeztek vele – jelentette a KAKE televízió híradója.

A kiskutyának súlyos sérülések voltak a hasán, mindkét szeme be volt ragasztva, csakúgy, mint a szája. Még a nyelve is hozzá volt ragadva a szájához.

„Ezt valaki szándékosan csinálta. Teljesen biztos, hogy nem baleset volt” – mondta el a KAKE-nek Randi Carter, a Beauties and Beasts állatvédelmi szervezet munkatársa. Ugyanezen a véleményen voltak a kutyust megvizsgáló állatorvosok is, akik szerint 1-2 nappal megtalálása előtt ragaszthatták be a szemét és a száját.

A Glory névre keresztelt eb azóta jól gyógyul, már csak az egyik szemén, a ragasztó miatt kialakult fekély jelent rá veszélyt – mondta el az állatvédelmi szervezet, ami magához vette a kutyust. Az állat nem volt chipelve, így egyelőre nem tudni, hogy ki volt a gazdája, és ki kínozta meg.

A Beauties and Beasts több mint kétezer dolláros nyomravezetői díjat ajánlott fel, aminek egy részét a környéken élők adományaiból fizetik. Közben Glory kezelési költségeire is több mint ezer dollárt sikerült összegyűjteniük.

(Kiemelt fotó: KAKE)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik