Élet-Stílus

Megbüntettek egy ráktúlélő nőt, mert betegeket vitt a kórházba

Engedély nélküli személyszállításért 2600 kanadai dollárra (kb 510 ezer forintra) büntettek az ontarioi Londonban, egy 58 éves nőt, aki rákos betegeket fuvarozott kórházi kezelésekre – írja a BBC.

A kórház személyzete egy helyi lapnak nyilatkozva, kiállt a nő mellett. Elmondták, a nő tevékenysége sok beteg számára nélkülözhetetlen, a hatóságokat  ez kevéssé érdekelte. Az asszonyt egy hivatalnok buktatta le, aki rákos betegnek adta ki, és a kórházba vitette magát. Miután a nő elkérte tőle a benzin, és a kocsija karbantartásának árát éppen csak fedező 12 dollárt (kb. 2300 forintot), feljelentést tett.

A nő három éve szállította a kórházba, és onnan haza azokat a betegeket, akik az állapotuk miatt nem tudnak vezetni. Egy helyi lapnak azt mondta:

„Teljesen le vagyok sújtva. Én is rákos voltam, csak szerettem volna valamit visszaadni a közösségnek.”

Elmondta, hogy amikor beteg volt, jutott eszébe, hogy mennyire költséges lehet eljutni a kezelésekre azoknak, akik képtelenek vezetni, és nincs senkijük, aki fuvarozná őket. Azt mondja, havonta átlag 20 ügyfele volt. Egy kórházi orvos kijelentette, hogy sok beteg nem tudott volna eljutni kezelésre a nő segítsége nélkül.

A megbírságolt nő ugyanakkor elismerte, hogy korábban kapott már hivatalos figyelmezetést, amikor valakit nem kórházi kezelésre, hanem egy bevásárlóközpontba szállított. Az mondja, azóta kizárólag a kórházba, illetve onnan haza fuvarozott betegeket.

Sokan szimpatizálnak a betegeket szállító nővel, mióta a ügye megjelent a sajtóban. Egy idegen férfi internetes gyűjtésbe kezdett, hogy kifizethesse a nő helyett a bírságot. Két nap alatt a szükséges összeg többszöröse, 8000 dollár (több mint másfél millió forint) jött össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik