Élet-Stílus

Lábon lövette magát a saját fiával egy férfi

Súlyos pszichés károkat okozott 17 éves fiának az az oregoni férfi, aki 2014-ben arra kényszerítette a srácot, hogy lője őt lábon egy sörétes puskával. Shannon Egeland, akinek a korábban, csalás miatt kiszabott, tízéves börtönbüntetését három és fél évvel hosszabbították meg, azt mondja, ma már mindent másképp csinálna – írja a BBC.

Egeland korábban kiterjedt jelzálog-csalási rendszert épített ki, amit azon az ingatlankivitelző cégen keresztül működtetett, ahol alelnök volt. Az ügyészség szerint, dollármilliókat csalt ki helyi bankoktól és befektetőkből hamis üzleti tervekkel. A bíró tíz évre ítélte a férfit, de engedélyezte neki, hogy maga vonuljon börtönbe.

A csaló visszaélt a lehetőséggel. Úgy gondolta, egy kockázatos tervvel két legyet üt egy csapásra: késlelteti a börtönbe vonulását, és közben még egy csinosabb összeget is zsebre tesz. Ehhez nem kellett más csak kötni egy rokkantsági biztosítást, majd gondoskodni róla, hogy valaki meglője. Utóbbi feladatra a kamaszkorú fiát szemelte ki.

A srácnak egy országút mellett kellett lábon lőnie az apját egy sörétes puskával. Miután a remegő srác elhajtott, Egeland felhívta a rendőrséget, és közölte, hogy megtámadták, amikor megállt, hogy egy várandós nőn segítsen. A biztosítási kötvénye még egy hetes sem volt, így hamar leleplezték a csalást.

Egeland elveszítette a bal lábát, de a bíróságon azt mondta, nem ezt bánja a legjobban, úgy érzi megérdemelte. Azt mondta, az fogja egész életén át kísérteni, amit a fiával tett.

(Kiemelt képünkön Shannon Egeland, fotó: Multnomah County Sheriff)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik