Élet-Stílus

Nagyon sajnálja egy kanadai úr, hogy megette az örökbe fogadott minimalackát

Őszinte sajnálatát és megbánását fejezte ki az a British Columbiában élő férfi, aki levágott és megevett egy hároméves vietnámi csüngőhasú malacot, akit Mollynak hívtak – írja a BBC.

A malackát az SPCA állatvédő szervezett mentette meg korábbi tulajdonosától, aki úgy tartotta szerencsétlent, hogy az bőven felért az állatkínzással. Miután Mollyt meggyógyították, januárban örökbe adták őt egy párnak. Az új gazdik kevesebb, mint egy hónap múlva megölték az állatot. A hús feldolgozásáról készített vidám képeket a Snapchaten osztották meg.

Amikor a disznóvágásnak híre ment, kitört a botrány. A pár gyalázkodó üzenetek ezreit, közöttük halálos fenyegetéseket is kapott, állatszerető emberektől. A férfi a Facebookon próbált bocsánatot kérni.

Azt írta, nagyon sajnálja, de kénytelenek voltak megölni Mollyt, mert megvadult, agresszívvá vált, folyton nekiugrott egy üvegajtónak. Mindenkit biztosított, hogy az állatot nem szórakozásból, vagy sportból ölték meg, és biztos, hogy egy percig sem szenvedett. A magyarázkodás nem talált megértő fülekre, a férfi a súlyos hozzászólások miatt már törölte is a bejegyzését.

Az SPCA-nak dolgozó Leon Davis azt mondta szívszaggató élmény ilyet hallani egy állatról, különösen azok után, hogy annyi gondot fordítottak a felépülésére, illetve arra, hogy szerető gazdikhoz kerüljön. A Mollyt levágó pár biztosan nem fogadhat többé örökbe az SPCA-tól. A szervezet arra buzdítja a malac halála miatt háborgókat, hogy követeljenek szigorúbb törvényeket az állatkínzás szankcionálására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik