Élet-Stílus

Éveken át kínozta mentálisan sérült ikerlányait egy apa

Láncra verve tartotta, kínozta, verte, és rendszeresen megerőszakolta ikerlányait egy minnesotai apa. Bár 2011 óta több bejelentés is érkezett a rendőrségre a családdal kapcsolatban, nem történt semmi egészen addig, amíg 2017 májusában az egyik lány megszökött otthonról – írja a CBS News.

Miután sikerült elmenekülnie otthonról, a 21 éves lány egy menhelyen kötött ki, ahol elmondta, nem akar hazamenni, mert retteg a kegyetlen apjától. A férfi rendszeresen verte két lányt, olykor evezőkkel és ütőkkel. A kezeiket és a lábaikat gyakran láncolta napokra a hálószobája ajtajához. A lány elmondta, hogy megkötözések 15 éves korukban kezdődtek, az apjuk azóta többször megerőszakolta őket, amikor az anyjuk nem volt otthon.

A szökött lány orvosi vizsgálaton esett át. A testén lévő sérülések alátámasztották mindazt, amit elmondott. A fél szemére majdnem teljesen megvakult, az egyik füle pedig részben leszakadt, miután az apja a fejére taposott. Miután a férfit letartóztatták, a másik lányt is megvizsgálták, rajta is hasonló sérüléseket találtak. Ő néhány hónappal a szabadulása után gyermeket szült, a DNS-vizsgálatok szerint az apjától.

A pszichológus szakértő jelentése szerint, a lányok mentálisan sérültek, lelkileg nagyon sebezhetők, önálló életvitelre képtelenek. A nyomozók beszéltek az ikrek tízéves húgával is. A kislány elmondta, hogy az apjuk őt is többször megverte egy golfütővel, máskor pedig arra kényszerítette, hogy egy pálcával verje a nővéreit.

Az apát többrendbeli bántalmazással és nemi erőszakkal vádolták meg, ha elítélik, évtizedeket kaphat. A lányok anyját súlyos gondatlansággal vádolják.

(Kiemelt képünkön a család minnesotai otthona. Fotó: CBS News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik