Élet-Stílus

Meghalt egy ötéves kislány, akit nem látott el az orvos, mert késett

Súlyos asztmarohamba halt bele az ötéves Ellie-May Clark, a Wales déli részén fekvő Newportban. A halála előtt az anyja orvoshoz rohant a gyerekkel, ám az megtagadta az ellátását, mert elkéstek a megbeszélt időpontról – írja a brit Metro.

Ellie-May az óvodában lett rosszul, az anyja, Shanice Clark érte ment. A gyerek annyira zihált, hogy járni sem bírt, Shanice ezért rögtön felhívta a kislány orvosát egy soron kívüli vészidőpontért. Délután ötre kellett volna a rendelőbe érniük, de öt percet késtek. A recepciónál álló sor is feltartotta őket, így valamikor 5.10 és 5.18 között jelentkeztek be. A rendelőben viszont az a szabály, hogy maximum tíz perc késés megengedett, Dr. Joanne Rowe, háziorvos ezért azt mondta az anyának, már behívta következő pácienst, menjenek vissza másnap reggel.

Shanice hazavitte és lefektette a lányát, majd tíz-tizenöt percenként ellenőrizte. Este fél tizenegy körül az ágy mellett, a padlón fekve találta meg a gyereket, akinek a kezei és az arca teljesen belilultak. A kétségbeesett anya mentőt hívott, Ellie-mayt kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Mindez 2015 januárjában történt, jelenleg bírósági meghallgatások zajlanak az ügyben. A korábban lezajlott vizsgálat során kiderült, hogy bár egy szakorvos korábban jelezte Dr. Rowe-nak, hogy Ellie-May asztmája életveszélyes lehet, a 22 éve praktizáló háziorvos nem vezette be az információt a kislány dossziéjába. A tragikus ügy szempontjából ez talán mindegy is, hiszen az orvos úgy küldte haza a gyereket, hogy bele sem pillantott az aktába.

A meghallgatások a következő napokban folytatódnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik