Élet-Stílus

„Mintha a társkeresőkön összegyűjtötték volna az összes bolondot”

Társkeresés témájában kaptunk olvasói levelet, egy nő írta meg nekünk, mennyire elege lett például a mintaférjekből, akik csak azért vannak a társkeresőkön, mert otthon nincs már szex a feleséggel. Ha van tapasztalatod a témában, ha társkeresőn ismerted meg a társadat, ha neked is eleged van a béna randikból, írd meg nekünk az igyjartam@24.hu email címre!

Kipróbáltam a legtöbb népszerű társkereső oldalt, illetve alkalmazást, és arra jutottam, hogy mintha az összes bolond hapsit összegyűjtötték volna egy helyre. Az egyik kedvenc típusom az, aki még az elején megkérdezi, mi a munkám, majd megjegyzi, hogy én akkor biztos jól keresek. Onnantól fogva hirtelen meglepően érdeklődő az összes üzenetében. Túl vagyok pár rémes randin is, nemcsak levelezgettem, így ismertem meg még egy típust: aki nem talál bankautomatát a közelben, és pont nem lehet kártyával fizetni az étteremben.

Találkoztam igazi mintaférjekkel is, akik csak azért írogatnak a társkeresőkön, mert otthon nem megy a szex a feleséggel. Volt szerencsém kissrácokhoz, akik huszonévesen rá vannak kattanva a náluk 20 évvel idősebb érett nőkre, és sajnos azokból is akadt bőven a horgomra, akik lekurváztak csak azért, mert nem válaszoltam akkor, amikor ők elvárták.

Összesítve, nekem elegem lett, és félreértés ne essék, nem a randizgatást adtam fel, hanem a netes keresgélést. Anno azért fogtam bele, mert egy barátnőm a Tinderen keresztül ismerte meg a mostani férjét, és nem ők voltak az elsők, akiknek ott voltam az esküvőjén. Ennek ellenére hiszek a tiszta és őszinte szerelemben, abban, hogy találok valakit, akit tényleg érdekel, milyen volt a napom.

Az olvasói levelet Olga írta nekünk, aki csalódottsága ellenére nem adja fel, és inkább máshol próbálkozik megismerni leendő társát.

Mit lehet tenni?

Azok, akiknek mostanában ment tönkre a házasságuk, hosszú távú párkapcsolatuk, amik több mint 10 éve tartottak, szó szerint újszülöttként tekinthetnek a mostani világra. A társkeresőket minden barátnő szívesen ajánlja az összetört szívűeknek, tényleg jó szándékból. Ugyan a lehetőségek tárháza segíthet túllendülni a válással, szakítással járó krízisen, egy életre el is veheti az ember kedvét a randizástól. A Tinder-felhasználók például pár másodperc vagy tized másodperc alatt döntenek arról, kikkel szeretnének ismerkedni. Ez igen csekély idő arra, hogy egy fotó felkeltse bárki figyelmét, arra pedig még kevesebb, hogy a leendő társat lássuk meg egyetlen egy fotóban. Társra találni sokkal hosszabb folyamat, mint amit a társkeresők kínálhatnak, ezért butaság azt elvárni, hogy a soron következő randin máris szembetaláljuk magunkat azzal az emberrel, akiről álmodoztunk.

Valószínűleg mindazt, amit az olvasónk leírt, egy kitartóan kereső férfi is el tudja mondani a nőkről, így általánosságban nem lehet kijelenteni, hogy valóban csak a pasikkal lenne a gond. Pedig az elcseszett, béna randikból is lehet még nagy szerelem, minden azon múlik, a lényegre összepontosítunk-e vagy elsiklunk afelett. Elképzelhető, hogy akivel éppen randizunk, olyan élményeken van már túl, amik miatt taktikázik, és emiatt nem ismerjük fel, ki lenne számunkra megfelelő. Jó lenne, ha senki nem játszmázva vagy adná ki magát másnak, mint ami, de ez sajnos az élet más területén is pontosan ugyanilyen.

Ahhoz, hogy egy randi sikeres legyen, fontos tudnunk, mit is akarunk. Ha csak szexet, ha csak ölelésre vágyunk, ha csak elütnénk az időt, legyünk mindezzel tisztában: ehhez igazítsuk a profilunkat.

A párkeresésnek van pár belénk kódolt mechanizmusa, ezek ismerete talán segíthet abban, hogy csak olyanokkal szervezzünk randit, akikre érdemes lehet időt fordítani. A leendő hosszú távú partner külsejét befolyásolja az is, hogyan néz ki az ellenkező nemű szülőnk, nagy valószínűséggel ugyanolyan hajszínű, ugyanolyan szemszínű ember lesz elsőre szimpatikus a neten vagy a randin. Az érdeklődési kör és az egzisztencia is fontos. A harmadik, ami meghatározza, kivel találkoznánk szívesen újra és újra, az egyediségünk: ha máshogyan öltözködünk, mint mindenki más, akkor ezt mutassuk meg a fotókon. Ha van kisállatunk, legyen ő is a képek közt, máris biztosabbra mehetünk a randin, nagy valószínűséggel közös téma lehet, ami jó alapot ad a humorra és a kedvességre.

A társkeresés igen hosszadalmas folyamat, de miért is lenne rövid?! Hiszen úgy érezzük, egy életre terveznénk valakivel, ezért is adjunk kellő időt magunknak. A társkeresők mellett célszerű a hobbin keresztül ismerkedni, aki táncolni jár valószínűleg könnyebben és gyorsabban társat talál egy salsaklubban, mintha felnőtt balettre járna több nővel együtt. A változáshoz elég lehet egy új tanfolyam is, nyelvek vagy másmilyen, ahol újabb és újabb emberekkel találkozhatunk, akiknek szintén vannak barátai, akiknek szintén vannak testvérei, bárki lehet közülük az, akivel valóban szívesen összekötnénk az életünket.

Ez meg micsoda?

Az Így jártam a 24.hu párkapcsolati blogja, ahol megoszthatod a saját tapasztalatod, elküldheted a véleményed mások történeteivel kapcsolatban, és leírhatod, te hogyan jártál hasonló helyzetben. A leveleket az igyjartam@24.hu email címre várjuk, aggódnod pedig nem kell: a nevedet mindenképpen megváltoztatjuk.

A sorozatunk többi cikkét ide kattintva olvashatod el.

Kiemelt kép: Besenyei Violetta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik