Élet-Stílus

A pornó közegészségügyi kockázat lett, de a fegyverekkel továbbra sincs gond Floridában

Közegészségügyi kockázattá nyilvánította a pornót kedden a republikánus többségű, floridai törvényhozás. Az állam képviselőháza cselekvési tervet fogadott el, melynek részeként szélesebb körű oktatással, kutatással és szabályváltoztatásokkal próbálják majd megvédeni a polgárokat a pornográfia káros hatásaitól – írja a Fox News.

„Kutatások összefüggést találtak a pornófogyasztás, illetve a különböző pszichés, és fizikai betegségek, a párkapcsolatok kialakításának és fenntartásának nehézsége, a szellemi és kognitív készségek romlása, valamit a deviáns, veszélyes szexuális magatartásformák között” – áll az indoklásban.

Carlos Guillermo Smith, demokrata képviselő felvetette, hogy alig egy héttel, egy 17 ember életét követelő iskolai mészárlás után, a floridai törvényhozás, talán foglalkozhatna ennél fontosabb dolgokkal, például a fegyvertartási szabályok szigorításával. Javaslatát azonban, ami alapján betiltották volna a nagy kapacitású tölténytárakat, illetve az olyan gépkarabélyokat, amilyet Nicolas Cruz használt vérengzése során, lesöpörte az asztalról a republikánus többség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik