Élet-Stílus

A floridai mészároséhoz hasonló fegyvert lehet nyerni a sorsjeggyel, amit harmadikos gyerekek árulnak

Óriási felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban egy harmadikos gyerekekből álló baseballcsapat olyan sorsjegyekkel gyűjt adományokat, amikkel egy AR-15 típusú gépkarabélyt lehet nyerni. Ugyanilyen fegyverrel mészárolt le tizenhét embert, a 19 éves Nikolas Cruz a múlt héten, egy floridai középiskolában – számol be az esetről a Newsweek.

A Missouri államban fekvő Neosho gyerekcsapatának edzője, Levi Patterson a Kansas City Star című lapnak azt mondta, a nyereményjátékot még a vérengzés előtt szervezték meg, de az igaz, hogy akkor sem állították le, amikor a tragédia után, felháborodott üzenetek százait kapták a Facebookon. A fegyvert az egyik csapatag apja, egy helyi fegyverbolt alapítója ajánlotta fel a csapatnak.

Patterson hozzátette, hogy a mészárlás után megfordult ugyan a fejükben, hogy más főnyereményt keresnek, de aztán úgy döntöttek, nem engednek a gyűlölködőknek, hanem pozitív történetet csinálnak belőle. Kifejtette, hogy a fegyversorsolások évek óta több éve működnek a városban, és bár megszakad a szíve az áldozatokért és a családjaikért, a gonosz mindig létezett, és létezni fog, függetlenül a sorsolástól.

Egy michigani középiskolában hasonló módszerrel, ugyancsak egy AR-15 kisorsolásával akartak pénzt gyűjteni a focicsapatnak, ám ott, a floridai események hatására felfüggesztették a nyereményjátékot – írja a Huffington Post.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik