Élet-Stílus

Új életet kezdett egy lakatlan szigeten a tehén, amelyik megszökött a vágóhídra tartó teherautóról

Megküzdött az életéért az a tehén, amelyik egy gazdaságból szökött meg, a Lengyelország déli részén elterülő Nyskie-tó partján.

Az állat tulajdonosa, Lukasz úr a helyi sajtónak elmondta, hogy a vágóhídra tartó teherautóra terelték fel az állatokat január végén, amikor az egyik tehén kitört a sorból, fejjel kidöntött egy fémkerítést, majd tóba vetette magát, és átúszott egy közeli, lakatlan szigetre. Menekülés közben, a tehén átgázolt egy munkáson, aki megpróbálta megállítani őt. A férfit törött karral, repedt bordákkal, és csúnya véraláfutásokkal szállították kórházba.

Lukasz úr hozzátette, hogy később próbálták befogni az állatot, de az hihetetlenül agresszíven reagál, bárki próbál a közelébe menni. Amikor tűzoltók csónakkal mentek a szigetre, hogy befogják az állatot, az fogta magát, és átúszott egy közeli félszigetre. Mire felmerült, hogy kilőjék a szökevény tehén már annyira híres lett, hogy egy politikus is a védelmére kelt.

Az 54 éves Pawel Kukiz, aki az énekesi karrierjét cserélte politikaira, személyes küldetésének tekinti a szökevény tehén megmentését. Egy Facebook-posztban azt írta, hogy bár nem vegetáriánus, úgy érzi, nem lehet figyelmen kívül hagyni az állat hősies szabadságharcát. Hozzátette, mindent meg fog tenni azért, hogy az állat egy biztonságos helyre kerüljön, ahol nyugodtan élheti le az életét.

Végül Lukasz gazda is belátta, hogy jobb, ha végleg lemond a tehén megöléséről, inkább gondoskodik róla, hogy mindig legyen elegendő élelme.

(via: The Sun, kiemelt képünk illusztráció, fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik