Élet-Stílus
HELGOLAND, GERMANY - AUGUST 03:  A volunteer with the Helgoland Biological Institute (Biologische Anstalt Helgoland), part of the Alfred Wegener Institute for Polar and Marine Research, tosses an adult female European lobster (Homarus gammarus) into the North Sea before also releasing baby lobsters on August 3, 2013 off the coast of Helgoland Island, Germany. Scientists released a total of 415 one-year old lobsters as part of an effort to repopulate the lobster population around Helgoland (also called Heligoland). In the 19th century local fishermen caught up to 80,000 lobsters a year in the surrounding waters, combined with the heavy allied bombing of the island during and after World War II, as well as other environmental factors, decimated the lobster population.  (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Svájc betiltotta a homárok élve megfőzését

Molnár Dávid
Molnár Dávid

rovatvezető. 2018. 02. 18. 17:23

Hatalmas up Svájcnak, amiért úgy döntött: első országként megtiltja az éttermeknek azt, hogy a homárokat úgy tegyék a forró vízbe, hogy még élnek közben, írja a DailyMail.

A magyarázatban az áll:

ez bizony eléggé fáj az állatoknak.

Ehelyett két utat ajánlanak:

  • vagy árammal sokkolják őket előtte,
  • vagy késsel szurkálják meg őket.

A jogszabály márciustól lép életbe, és nemcsak a homárokat védi:

előírja például, hogy hörcsögöket csak párban szabad tartani.

Kiemelt kép: Getty Images/Sean Gallup

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.