Élet-Stílus

Svájc betiltotta a homárok élve megfőzését

Hatalmas up Svájcnak, amiért úgy döntött: első országként megtiltja az éttermeknek azt, hogy a homárokat úgy tegyék a forró vízbe, hogy még élnek közben, írja a DailyMail.

A magyarázatban az áll:

ez bizony eléggé fáj az állatoknak.

Ehelyett két utat ajánlanak:

  • vagy árammal sokkolják őket előtte,
  • vagy késsel szurkálják meg őket.

A jogszabály márciustól lép életbe, és nemcsak a homárokat védi:

előírja például, hogy hörcsögöket csak párban szabad tartani.

Kiemelt kép: Getty Images/Sean Gallup

Címkék: homársvájc

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.